Cristiano Ronaldo je postigao 15 golova u prvenstvu i 6 u Ligi prvaka

 PAUL ELLIS Afp
JASNA PORUKA LEGENDE

‘Da Cristiano Ronaldo nije u Unitedu, taj klub ne bi bio ni blizu vrha. Dobili su ono što su platili‘

Portugalac je postigao hat-trick protiv Norwicha i barem privremeno ušutkao svoje kritičare.
Piše: SNObjavljeno: 18. travanj 2022. 17:52

Puno se ove sezone pisalo o Cristianu Ronaldu i njegovoj igri u Manchester Unitedu. U jednom dijelu sezone Portugalac nije izgledao najbolje i odmah su počele sumnje oko opravdanosti njegovog dovođenja.

Iako ga 15 golova stavlja na treće mjesto strijelaca u Premiershipu, standardi koje je sam Cristiano Ronaldo postavio je navijače navikao na više. Samim time je bilo onih nezadovoljnih, ali puno je više onih koji smatraju da Portugalac jednostavno nema dovoljno dobru momčad za veće stvari. To je i mišljenje legende engleskog nogometa Iana Wrighta koji sada radi kao televizijski analitičar, a on je to mišljenje posebno naglasio nakon što je Portugalac protiv Norwicha postigao hat-trick.

"Da Cristiano Ronaldo nije u Manchester Unitedu, ta momčad ne bi bila ni blizu pozicije na kojoj se sada nalaze. Ono što ste platili da dobijete od njega, dobili ste. Nevjerojatan je, nevjerojatan", rekao je Wright.

Cristiano Ronaldo je ovim golom postao i nešto bogatiji. Kako je ukupno došao do 21 gola u sezoni, osim 15 u prvenstvu postigao je i 6 u Ligi prvaka, aktivirana je klauzula od dodatnih 750.000 funti. Dobio je i 100.000 funti za hat-trick, a do kraja sezone Manchester United će mu plaćati 100.000 funti za svaki gol. Vjerojatno će dobiti i dodatni milijun funti koje United isplaćuje svojem najboljem strijelcu u sezoni.

Linker
26. travanj 2024 12:21