OLI SCARFF Afp
REAKCIJE NA DERBI

‘Da ste Klopp ili igrač Liverpoola bili biste bijesni!...neki igrači više ne bi smjeli obući dres Man. Uniteda‘

Zanimljivi su bili komentari eminentnih stručnjaka nakon mančesterskog derbija Etihadu...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. ožujak 2022. 09:37

Gradski derbi pripao je Manchester Cityju, bila je to i više nego zaslužena pobjeda u kojoj su Građani demonstrirali svoju snagu i moć, a Crveni vragovi priredili još jedno razočaranje svojim navijačima. Završilo je 4:1.

Kevin de Bruyne odigrao je fantastičnu utakmicu, zabio je prva dva gola, a u nastavku se s istim učinkom nadovezao i Riyad Mahrez. Pogodak Jadona Sancha bio je tek usamljeni bljesak u blijedom izdanju momčadi Ralfa Rangnicka, u kojoj nije bilo Cristiana Ronalda. Navodno je razlog ozljeda, iako postoje i neke druge priče o Portugalčevoj ljutnji zbog tretmana kojeg ima kod njemačkog stručnjaka.

image
OLI SCARFF Afp

Uglavnom, na Old Traffordu imaju puno razloga za zabrinutost, pogotovo zbog pristupa svojih igrača u gradskom obračunu. Naglasili su to i engleski komentatori, među njima i bivši član Liverpoola Jamie Redknapp.

- Da ste Jürgen Klopp ili igrač Liverpoola i da ste gledali tu utakmicu, bili biste bijesni. Ništa nisu pokušali u drugom poluvremenu – rekao je Redknapp.

Ovom se pobjedom vodeći City opet odvojio na šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Liverpool, koji ima utakmicu manje. U posljednjih 15 minuta utakmice na Etihadu momčad Pepa Guardiole imala je čak 92 posto posjeda lopte.

- Odgovor Uniteda nakon štop je gubio 3:1 bio je sramotan. Nikad nisam vidio takvo što u nogometnoj utakmici 92 posto posjeda za City? United se predao. Shvaćam činjenicu da je teško, igrali su protiv vrhunske momčadi, ali hodali su po tereni. To ne može biti ni blizu dobrog – komentirao je bivši Unitedov desni bek Gary Neville na Sky Sportsu.

Za njega najveći problem nije visok poraz, već reakcija igrača nakon primljenog trećeg pogotka.

- Definitivno su tada bacili ručnik – boksačkim se rječnikom izrazio Neville.

Nekadašnji kapetan Crvenih Vragova Roy Keane bio je poznat po iznimnoj, ponekad i pretjeranoj borbenosti. Nije stoga čudno da je i njegova reakcija na viđeno u ogledu dva Manchestera bila veoma oštra.

- Najgore što možemo reći za United je da su se predali. Za igrača u derbiju, ili bilo kojoj utakmici, to je neoprostivo. Vidjeli smo to u drugom poluvremenu. Ljepota vrhunskog sporta je u tome što tamo nema skrivanja. Postoje načini da se izgubi utakmica, svi smo ih gubili. Međutim, problem je u načinu na koji je United izgubio; prestali su trčati, predali su se i igrači se nisu vraćali i to je neoprostivo – kazao je Keane.

Naglasio je i kako neki igrači više ne bi smjeli odjenuti dres kluba s Old Trafforda.

- Nekoliko igrača u veznom redu, Wan Bissaka, Feed, Maguire, Rashford, mogao bih nastaviti dalje nabrajati. Dobili su četiri gola, a City čak nije bio u svom najboljem izdanju, čak su se malo igrali s njima. Izgledalo je kao da odrasli ljudi igraju protiv dječaka i to je bilo sramotno – poručio je Roy Keane.

Njegov kolega iz igračkih dana Paul Scholes kritizirao je odluku klupskog vodstva koje je za menadžera postavilo Ralfa Rangnicka.

- Što očekujemo? Doveli smo privremenog trenera koji nije vodio vrhunsku momčad. Nikad nije bio u vrhunskom klubu, a trener je bio u dvije od posljednjih 10 godina. Kako je United zaključio da će on biti pravi odabir za tih šest-sedam mjeseci? To me zbunjuje. Igrači su u drugom poluvremenu bili zbunjeni. Izgledalo je kao da nemaju pojma što rade. Mogli su primiti pet ili šest golova, vratar ih je opet spašavao – smatra Scholes.

Linker
18. svibanj 2024 16:09