Louis Van Gaal 

 ALBERTO PIZZOLI Afp
BEZ POPUSTA

Danas je nezaustavljiv, a slavni trener ga je stalno sankcionirao: ‘Dobio sam kaznu svaki četvrtak‘

‘Rekao mi je da moram završiti školu, o tome nije bilo rasprave‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 28. veljača 2023. 23:36

Louis van Gaal jedan je od onih trenera revolucionara koji su mijenjali nogomet. I nogometaše s kojima su radili. Jedan od junaka trijumfa Manchester Uniteda u finalu Liga kupa Marcus Rashford prisjetio se svojih početaka sa slavnim Nizozemcem koji je na klupi velikana s Old Trafforda sjedio od proljeća 2014. do proljeća 2016. A oni nisu bili lagani.

Van Gaal je Rashforda u sezoni 2015./16. bacio u vatru netom nakon što je postao punoljetan. No trebalo mu je vremena da shvati kako je mladi nogometaš tada još uvijek bio srednjoškolac.

- Dobio sam kaznu svaki četvrtak, a nisam ništa mogao napraviti. Van Gaal je bio takva osoba. Rekao mi je da moram završiti školu, o tome nije bilo rasprave, ali isto tako nisam smio zakasniti na trening. A trebalo mi je 12 minuta kako bih došao na trening iz škole! Sve dok me nije kaznio i četvrti put vjerojatno nije znao da se termin treninga i škole poklapaju - izjavio je Rashford.

image

Marcus Rashford

MI NEWS Nurphoto Via Afp

Ipak utjecaj koji je Van Gaal ostavio na njegov nogomet napadač Manchester Uniteda i danas ističe.

Van Gaal je za mene bio nevjerojatan. Nerijetko si samo broj kada te klub prebaci iz rezervne u prvu momčad. Međutim, s Van Gaalom se nikad nisam tako osjećao. Kad bih god radio s njim, trudio se popraviti moju igru. Njegove metode bile su ključne za mene, a odličan je i kao osoba - ispričao je Rashford za Sky Sports.

Linker
07. svibanj 2024 22:15