Posljednji pozdrav navijačima: Solskjaer nakon debakla u Watfordu

 IAN KINGTON Afp
POTRES NA OLD TRAFFORDU

De Gea: Ovo je sramotno!; Solskjaer preuzeo odgovornost, bliži je otkazu nego ikad, stiže Zidane!?

‘Prvo poluvrijeme je najgore koje smo odigrali. Neugodno nam je‘, kaže čovjek vrlo blizu otkaza
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. studeni 2021. 20:19

Ole Gunnar Solskjaer duže je vrijeme na udaru kritika, mnogi mediji traže mu nasljednika u Manchester Unitedu, ali nakon udarca koji je doživio na Vicarage Roadu bliži je otkazu nego ikad.

Najavio je kako će navijači Manchester Uniteda vidjeti reakciju nakon poraza od Manchester Cityja. Kakva je to bila reakcija: Watford - Manchester United 4:1. Fanovi Crvenih vragova okrenuli su mu palac dolje i čeka se odluka Uprave. Dugo je Solskjaer visio, je li "omča stegnuta do kraja?". Mnogo toga ukazuje da drugog izlaza nema, da je ostanak Norvežanina na klupi samo produženje problema koji se pretvaraju u agoniju, ali izgleda da nisu pripremili nasljednika pa se čeka dokad će ga trpjeti. Puno se spominje Zinedine Zidane. Je li on taj?

- Radim za klub i s klubom, ovdje sam 18 godina i imamo dobru komunikaciju. Ako klub razmišlja o nečemu, to je razgovor između nas, a ne pred medijima - kazao je Solskajer na pitanje osjeća li se sigurnim na trenerskom mjestu i dodao:

- Nikad nisam rekao da se osjećam sigurno, nikada neću reći da se osjećam sigurno. Preuzet ću udarac i odgovornost. Navijači su stvarno razočarani, razumijem ih. Rezultati nisu dovoljno dobri. Prvo poluvrijeme je najgore koje smo odigrali. Neugodno nam je izgubiti na način na koji smo to učinili. U jako smo lošem stanju i lošoj situaciji, ali to je dio nogometa. Navijači će podržati momčad, tko god da je na terenu i ponekad se moraš ispričati. Žao mi je zbog nastupa. O gubitku posla se ne brinem, radim koliko mogu.

image

Frustrirani Cristiano Ronaldo

IAN KINGTON Afp

Vratar David De Gea nije krio razočaranje, čak i sram.

- Lako je kriviti menadžera, ali ponekad su krivci igrači. Odigrali smo sramotno prvo poluvrijeme, mogli smo primiti četiri gola u 45 minuta. Bilo je teško gledati momčad kako igra danas. Bila je to noćna mora za noćnom morom. To nije prihvatljivo. Pokušavamo dati sve od sebe i boriti se za momčad, ali sigurno nešto nije u redu. Vidite po utakmicama - jako je niska razina, jako loša. Oprostite navijači, još jednom. Ovo nije Manchester United, niti način na koji bismo trebali igrati. Teško je reći više od toga.

De Gea je zaključio: - Dugo je bilo jako loše. Klub kao što je Man United mora se boriti za trofeje i za velike stvari, a da budem iskren, daleko smo od toga. Moramo pogledati sebe i vidjeti gdje se možemo poboljšati.

De Gea je zaustavio kazneni udarac na startu susreta, imao je ukupno tri obrane, ali nisu imali šanse. Pogotovo nakon 69. minute kad je Maguire izgubio loptu i napravio prekršaj za crveni karton. U tom je času bilo 2:1.

Linker
27. travanj 2024 04:28