Richard Heathcote/Getty Images
PREMIERSHIP

DINAMOV PROTIVNIK MOĆAN, LIVERPOOL SAVRŠEN, CHELSEA OPET NESRETAN Mateo Kovačić i društvo opet ispustili pobjedu u već dobivenoj utakmici

Piše: HinaObjavljeno: 31. kolovoz 2019. 23:08

Nogometaši Manchester Uniteda ponovno su kiksali, Chelsea opet nije imao sreće, a Manchester City je pobjedom u 4. kolu Premier lige na koji sat preuzeo prvo mjesto na ljestvici. No, Liverpool, koji je igrao u kasnijem terminu, sigurnom se pobjedom brzo vratio na vrh.

Chelsea ponovno nije imao sreće. U susretu protiv Sheffield Uniteda vodio je 2-0 golovima Tammyja Abrahama (19, 43). Na startu drugog poluvremena smanjio je Callum Robinson (46), a u samoj završnici susreta, u 89. minuti, stoper Chelseaja Kurt Zouma postiže autogol za konačnih 2-2. Mateo Kovačić bio je u početnoj postavi i igrao je za Chelsea do 83. minute, pruživši solidnu partiju.

Iako je poveo 1-0 i posljednjih 20 minuta imao je igrača više, Manchester United nije uspio doći do pobjede na gostovanju kod Southamptona, završilo je 1-1. "Crveni vragovi" poveli su u 10. minuti, a strijelac je bio velški reprezentativac Daniel James, kojemu je to treći prvenstveni pogodak. Southampton je izjednačio golom Jannika Vestergaarda (58), a u 73. minuti ostao je s igračem manje jer je veznjak Kevin Danso dobio crveni karton. Unatoč tome, domaćini su uspjeli sačuvati remi. Manchester City je uvjerljivo svladao Brighton sa 4-0. Pogotke za Manchester City postigli su De Bruyne (2), Agüero (42, 55) i Bernardo Silva (79).

Liverpool je u gostima kod Burnleyja slavio sa 3-0 te je zadržao stopostotan učinak. Gosti su poveli u 33. minuti. Trent Alexander-Arnold ubacio je u kazneni prostor, lopta je okrznula napadača Burnleyja Chris Wooda i završila u mreži. Preostala dva pogotka Liverpool je postigao iz kontranapada, a strijelci su bili Sadio Mané (37) i Roberto Firmino (80).

Linker
02. svibanj 2024 21:29