CATHERINE IVILL/Pool/AFP
Vjetar u leđa

Dobre vijesti i velika šansa za Slavena Bilića! Nakon mučenja na početku sezone sprema se veliki posao...

Bilić je nakon izborene promocije dobio na raspolaganje 50 milijuna funti za dovođenje pojačanja...
Piše: SNObjavljeno: 24. studeni 2020. 11:40

Guochuan Lai, većinski vlasnik West Bromwich Albiona, kluba kojeg trenira Slaven Bilić, uskoro bi mogao prodati većinski udio dionica.

Lai je klub preuzeo 2016. godine za 170 milijuna funti putem svoje tvrtke Yunyi Guokai Sports Development Limited, a ove se sezone našao na žestokom udaru navijača zbog nedostatka ulaganja u momčad po izborenoj promociji u Premiership.

Navodno je kineski bogataš spreman pretrpjeti financijski gubitak i prodati klub za 150 milijuna funti, dakle 20 milijuna manje nego li ga je platio, i to jednom neimenovanom američkom konzorciju.

Takvu vijest donosi The Telegraph, navodeći kako bi takav rasplet bio pozitivan za 'Baggiese' i za Slavena Bilića uoči siječanjskog prijelaznog roka budući je za vjerovati kako bi novi vlasnici uložili u pojačanja osjetno više od Laija.

Naime, Bilić je prošlog ljeta nakon izborene promocije u Premiership dobio na raspolaganje 'svega' 50 milijuna funti za dovođenje pojačanja, a s ograničenim sredstvima Hrvat je uspio kupiti Gradyja Dianganu (20 milijuna funti), Karlana Granta (15 milijuna funti) i Matheusa Pereiru (9 milijuna funti). Ukupno gldano otkako je Lai kupio klub od bivšeg predsjednika Jeremyja Peacea u pojačanja je uloženo 86.3 milijuna funti. Za usporedbu, Fulham je nakon izborene promocije u Premiership samo na ljeto 2018. godine potrošio 100 milijuna funti, dok je Aston Villa na pojačanja prošle godine nakon promocije potrošila više od 130 milijuna funti, a onda opet 84 milijuna prošlog ljeta.

Nakon devet odigranih kola WBA se nalazi na pretposljednjem 19. mjestu s tek tri osvojena boda, a gori od njih tek je Sheffield United s jednim bodom na kontu.

Linker
20. travanj 2024 23:39