LINDSEY PARNABY Afp
ODRŽANI PROSVJEDI

Dolazak potencijalnog novog trenera na Goodison Park protekao u ozračju incidenta, navijači pokazali koga žele

Tko će naslijediti Rafaela Beniteza na menadžerskoj klupi Evertona i dalje nije poznato...
Piše: Mladen Bariša/Jutarnji listObjavljeno: 30. siječanj 2022. 10:33

U projekcijama čelnika Evertona za aktualnu sezonu nijednog trenutka nije bila – borba za opstanak u Premiershipu. Međutim nakon 20 odigranih utakmica ''Toffeesi'' su sakupili svega 19 bodova i nalaze se na 16. mjestu Premierlige. Dovoljno razloga za smjenu menadžera. Stoga otkaz Rafaelu Benitezu prije dva tjedna, nakon poraza od Norwicha, nikoga nije iznenadio. Rafa je na Goodison Parku naslijedio Carla Ancelottija, ali se zadržao svega šest mjeseci...

Potraga za novim menadžerom Evertona još traje. U proteklih 15-ak dana spominjana su brojna imena (Wayne Rooney, Robert Martinez, Rudi Garcia, Claudio Ranieri...). Mediji su među kandidate ''ugurali'' i bivšeg hrvatskog izbornika Niku Kovača. No naposljetku, izbor se sveo na dva imena: u konkurenciji su ostali Portugalac Vitor Pereira i legendarni engleski reprezentativac Frank Lampard. Pereira je u trenerskoj karijeri osvajao prvenstva Portugala (Porto), Grčke (Olympiakos) i Kine (Shanghai SIPG). Lampard ima skromniji CV (vodio je tek Derby County i Chelsea), ali neprijeporno veću karizmu.

image
LINDSEY PARNABY Afp

Pereira je ovog vikenda stigao u Liverpool na razgovor s vlasnikom kluba, Farhadom Moshirijem. Iranac portugalskom treneru nudi šestomjesečni ugovor, kao svojevrsni probni rok. Dolazak Pereire na Goodison Park protekao je međutim u ozračju incidenta. Na pročelju stadiona navijači Evertona ispisali su grafit: Pereira out, Lampard in! Prosvjedovali su također i pred poslovnom zgradom iranskog biznismena.

Plavi dio Liverpoola bijesan je na klupsko vodstvo još od angažmana Rafe Beniteza. Španjolac je šest godina vodio omraženi Liverpool (s kojim je osvojio Ligu prvaka). Benitez je tek drugi menadžer Evertona (čija povijest seže do 1878.), koji je vodio i Redse. Prvi je bio William Edward Barclay. On se međutim spominje još u 19. stoljeću kao prvi trener Evertona, odnosno Liverpoola.

Linker
26. travanj 2024 01:34