Steve Bruce
 AFP
PRVI POTEZ

Dosadašnji trener na odlasku, tri velika stratega kandidati za preuzimanje ‘najbogatijeg kluba svijeta‘

Aktualni menadžer otkaz bi mogao dobiti ovoga tjedna. Bit će mu lakše uz 9 milijuna eura otpremnine
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 10. listopad 2021. 21:45

Nakon euforije zbog dolaska novih saudijskih vlasnika na čelo kluba, Newcastle i njegovi navijači moraju se vratiti u trenutačnu ipak surovu premierligašku stvarnost. Veliki planovi o uzletu Svraka prema vrhu engleske nogometne piramide moći će doći na red tek kada se počne pobjeđivati i na travnjaku, što dosad Newcastle nije uspio u osam utakmica nove sezone Premier lige.

Kratak razgovor

Engleski mediji posebno apostrofiraju činjenicu da dosadašnji menadžer Steve Bruce neće niti dočekati sljedeću prvenstvenu utakmicu, u kojoj će crno-bijeli na svom travnjaku u nedjelju, 17. listopada, dočekati momčad Tottenhama. Ključna osoba Newcastlea izvan Saudijske Arabije, britanska poduzetnica Amanda Staveley, kratko se sastala s Bruceom, kojem je očito vrlo brzo postalo jasno da su mu dani na St. James’ Parku, na koji je stigao 2019. godine, odbrojani. No, sve se lakše podnese uz otpremninu od oko 9 milijuna eura.

S obzirom da će ipak proći neko vrijeme dok u Newcastle ne stigne neko veliko trenersko ime, momčad bi do pronalaska novog stalnog menadžera trebao voditi Grame Jones, aktualni Bruceov pomoćnik. Antonio Conte, Steven Gerrard i Brendan Rodgers samo su neka od imena koja se spominju u kontekstu dolaska na klupu Newcastlea, no Leicester je već naglasio da ne želi pustiti svog sadašnjeg menadžera, ali tek treba vidjeti kako će se senzacionalni prvak Engleske iz 2016. godine ponašati ako na njegova vrata zaista pokuca saudijska ponuda koju je nemoguće odbiti.

image
Antonio Conte
MIGUEL MEDINA Afp

Tottenham, Crystal Palace, Chelsea, Brighton, Brentford i Arsenal sljedećih je šest suparnika za sastav koji do siječanjskog prijelaznog roka mora pronaći način da se što prije odmakne od mjesta koje vode u 2. ligu, a sadašnja momčad ima tek trojicu igrača koji zapravo vrijede premierligaške budućnosti pod novim vlasnicima, ali kada budu stizala najavljena igračka megapojačanja veliko je pitanje hoće li i za Saint Maximina, Wilsona i Amirona uopće biti mjesta na sjeveru Engleske.

Ashley kupuje Derby?

U međuvremenu, dosadašnji vlasnik Newcastlea Mike Ashley zainteresiran je za kupnju drugoligaša Derby Countyja, koji je nedavno proglasio bankrot i kažnjen je oduzimanjem 12 bodova. Momčad koju s klupe s obzirom na navedene okolnosti solidno vodi legendarni Wayne Rooney očajnički traži ulagača, a Ashley je dobio “pozitivne signale” bez obzira što Derbyju prijeti oduzimanje još devet bodova, čime bi ostanak u drugoligaškom okruženju vjerojatno postao nemoguća misija.

Linker
23. travanj 2024 20:57