Raheem Sterling pridružio se Chelseaju na američkoj turneji

 CHELSEA FACEBOOK
NEMA STRAHA

Dovođenje engleske zvijezde samo je početak! Američki milijarder stvara moćnu momčad koja će drmati Europom

Londonski klub aktivan je na tržištu ovoga ljeta, igrači koji su otišli bit će adekvatno zamijenjeni
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 16. srpanj 2022. 10:16

Nakon nekoliko mjeseci neizvjesnosti i sankcija uvjetovanih odlaskom nekadašnjeg vlasnika Romana Abramoviča, Chelsea je “ponovno u sedlu”. Manje od mjesec dana ostalo je do početka nove sezone u elitnom razredu engleskog nogometa, a u londonskom klubu u punom su jeku nastojanja da se pojača igrački kadar.

Raheem Sterling za sada je najveće pojačanje za momčad menadžera Thomasa Tuchela. Jedan od najboljih engleskih nogometaša u ovom trenutku vratio se u britansku prijestolnicu na mjesto gdje je za Sterlinga sve počelo, a novi vlasnik Chelseaja, američki milijarder Todd Boehly, nije štedio novca i truda da ovaj ofenzivac Manchester zamjeni Londonom. Nešto više od 56 milijuna eura svakako je prihvatljiv izdatak za engleskog reprezentativca, koji se u dresu Manchester Cityja naosvajao trofeja, a iako se čini da je Sterling na sceni cijelu vječnost, uz 27 godina u životnom kalendaru pred njim su u dresu Chelseaja barem na papiru najbolje igračke godine.

Ne odbija se

"Osvojio sam puno toga u dosadašnjoj karijeri, ali isto tako ostalo je puno trofejnih ambicija i želja koje namjeravam ostvariti s Chelseajem. Thomas Tuchel jedan je od glavnih razloga zbog kojih sam stigao na Stamford Bridge. Ne trebaju mi nikakve garancije i privilegije oko nastupa u prvoj jedanaestorici i nisam zbog toga odabrao Chelsea", istaknuo je Sterling.

"Ovo je bila ponuda koja se ne odbija. London je moja kuća, u Londonu je za mene sve započelo kada je u pitanju nogomet na vrhunskoj razini. Osjećaj je jednostavno fenomenalan i zbog činjenice da ću pred svojom obitelji i prijateljima moći igrati iz tjedna u tjedan. Kada je u pitanju faza prilagodbe na novu sredinu tu neće biti nikakvih problema, a ja ću puno više govoriti na travnjaku nego u medijima", istaknuo je Raheem Sterling, koji se sa svojim novim suigračima nalazi na turneji u SAD-u.

Osim Sterlinga, na Stamford Bridge je stigao i 31-godišnji stoper Napolija Kalidou Koulibaly. Senegalac je već nekoliko godina na meti Chelseaja, a sada je konačno stigao te će pokušati svojom nedvojbenom kvalitetom nadomjestiti odlazak Rüdigera i Christensena. Upravo su pojačanja u obrani glavni prioritet Chelseaja u ljetnom prijelaznom roku usprkos dolasku Sterlinga, koji je novo rješenje u napadu nakon povratka Lukakua u Inter, a menadžer Chelseaja Thomas Tuchel bio je i više nego jasan po pitanju dolaska većeg broja pojačanja...

"Raheem Sterling je vrhunska klasa i jednostavno nismo smjeli propustiti prigodu da realiziramo njegov transfer. Odlasci Rüdigera i Christensena moraju se pokušati nadoknaditi i pojačanja u zadnjem redu su nešto što me u ovom trenutku najviše zanima", kazao je Nijemac.

Samo jedan

"Razdoblje koje je iza nas bio je sve samo ne jednostavno; od sankcija, do dolaska novog vlasnika, koji je već na početku pokazao kakve su mu namjere. No, ništa ne ide preko noći. Sterling i Koulibaly su vrhunska pojačanja, ali to je premalo za ravnopravnu utrku s Manchester Cityjem i Liverpoolom. Ako ne uspijemo dovesti još nekoliko klasnih igrača sigurno nećemo osvojiti naslov prvaka Engleske", zaključio je menadžer Chelseaja Thomas Tuchel.

Novi vlasnik Chelseaja Todd Boehly očito je vrlo ozbiljno shvatio riječi njemačkog stručnjaka, jer je na meti londonskog kluba i stoper PSG-a Presnel Kimpembe. Parižani su spremni prodati 26-godišnjeg Kimpembea ako procjene da ponuda londonske družine zadovoljava njihove prohtjeve, a s obzirom na to da su Chelsea i Paris Saint-Germain započeli pregovore oko transfera Kimpembea, Tuchel se nada još jednom krucijalnom pojačanju u zadnjem redu. Za razliku od obrane londonskog sastava, koju Tuchel želi gotovo potpuno preurediti, pozicija hrvatskog reprezentativnog veznjaka Matea Kovačića ostaje neupitna. Kovačić je igrač velikog Tuchelova povjerenja i praktički zagarantiranog mjesta u prvih 11 londonskog sastava.

Dakle, Londončani u novu sezonu ulazi s velikim izazovima uz ključnu spoznaju da će, bez obzira na sve promjene, Chelsea i nakon Abramovičeve ere biti dio engleske i europske nogometne elite.

Smatra se da će Koulibaly biti odlično rješenje

Kalidou Koulibaly stigao je u London i nakon liječničkog pregleda postao novi igrač Chelseaja. Ovaj 31-godišnji Senegalac se u posljednjih desetak godina u dresu Napolija isprofilirao kao jedan od najboljih defenzivaca u europskom nogometnom okruženju, dok mediji bliski Chelseaju ističu da je njegov transfer, koji će prema predviđanjima iznositi oko 40 milijuna eura, sjajan posao novog klupskog vlasnika Todda Boehlyja. Slično mišljenje dijele i pristalice londonskih plavih, koji su na društvenim mrežama maksimalno pozdravili dolazak senegalskog stopera. (kg)

Sterling će zarađivati 300.000 funti tjedno

Raheem Sterling tjedno će u Chelseaju zarađivati 300 tisuća funti, a njegovu dolasku na Stamford Bridge posebno se razveselio njegov reprezentativni kolega Mason Mount.

- Bio sam jako sretan što sam sa Sterlingom mogao igrati zajedno u reprezentativnom okruženju, a sada jedva čekam da budemo suigrači u Chelseaju. Sterling je vrhunski nogometaš, ali i sjajna osoba i bolje pojačanje, s obzirom na događanja na tržištu, nismo mogli dobiti - istaknuo je Mount. (kg)

Tko je došao u Chelsea do sada?

Raheem Sterling (Manchester City) 56,2 milijuna eura

Kalidou Koulibaly (Napoli) 40 milijuna eura

Tko bi mogao doći u Chelsea?

Presnel Kimpembe (PSG) 30 milijuna eura

Tko je napustio Chelsea do sada?

Romelu Lukaku (Inter, posudba) 8 milijuna eura

Antonio Rüdiger (Real Madrid) bez odštete

Andreas Christensen (Barcelona) bez odštete

Danny Drinkwater (bez kluba) istek ugovora

Saul Niguez (Atletico M.) istek posudbe

Linker
23. travanj 2024 16:32