Cristiano Ronaldo i Ole Gunnar Solskjaer bili su nekoć suigrači, sada je Norvežanin trener Portugalcu
 AFP
POVRATAK KORIJENIMA

Drugi debi Cristiana Ronalda na Old Traffordu! On nije samo marketinški trik, mogao bi im vratiti naslov

Danas bi Ronaldo nakon 12 godina trebao odigrati prvu utakmicu u dresu Man. Uniteda
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 11. rujan 2021. 12:02

Cristiano Ronaldo trebao bi danas debitirati po drugi put u dresu Manchester Uniteda, nakon što je prije 12 godina otišao s Old Trafforda u madridski Real. Crveni vragovi će na svom travnjaku dočekati Newcastle u okviru 4. kola Premier lige, a gosti sa sjevera Engleske se barem na papiru doimaju kao idealan suparnik da Ronaldo krene u povratničku misiju uz barem jedan pogodak na kontu, a 76 tisuća gledatelja dočekat će ponovo Ronalda u poznatom okruženju, a u crvenom dijelu Manchestera nadaju se da će legendarni Portugalac biti baš ta pobjednička prevaga u pokušaju povratka naslova prvaka Engleske na Old Trafford.

Spreman i motiviran

Nakon što je odradio petodnevnu karantenu Ronaldo se prikljućio suigračim na treninzima, a potom se u video uratku koji je objavio engleski velikan pojavio u crvenom dresu s brojem sedam na praznom Old Traffordu s osmijehom na licu i uzdignutim rukama. U prvom mandatu u Kazalištu snova Ronaldo je u šest godina postigao 118 golova u 292 utakmice u crvenom dresu, a i sada bez obzira na 36 godina u životnom kalendaru Portugalac izgleda i više nego spreman da opravda golema pobjednička očekivanja.

image
Veliko iščekivaje bliži se kraju, Ronaldo će danas opet istrčati na travnjak Old Trafforda
AFP

Oni koji nisu skloni Manchester Unitedu i Ronaldu smatraju da godine nikome ne stoje pa tako niti genijalni portugalski majstor ne može biti tako čudesan i više njegov povratak gledaju kao marketinški super isplativ potez, ali u konačnici travnjak će biti jedino mjerilo uspješnosti, a Ronaldo barem na prvi pogled izgleda kao netko tko je bez obzira na broj godina u optimalnom fizičkom stanju s obzirom na napore koji ga opet očekuju u elitnom razredu engleskog noometa. Protiv Newcastlea Ronaldo će istrčati s omiljenim brojem 7 na leđima koji mu je velikodušnu prepustila urugvajska legenda Edinson Cavani, ta naizgled mala, ali velika gesta govori sasvim dovoljno o karizmi Ronalda, ali i o samom Cavaniju za razliku od Phila Jonesa koji svoj broj četiri nije želio prepustiti Raphaelu Varaneu.

image
AFP

- Spreman sam i potpuno fokusiran da s momčadi koja je i bez mene izrazito kvalitetna dođem do novih trofeja. Zna se da je Sir Alex Ferguson ima veliku ulogu u mom povratku, ali u Manchester United se nisam vratio iz marketinških razloga i u Englesku nisam stigao zbog cijepljenja, razlozi su samo nogometni jer sam uvjeren da još barem tri, četiri godine mogu igrati na najvišoj razini. Posebno bih se želio zahvaliti Edinsonu Cavaniju koji mi je prepustio moj omiljeni broj 7, sjajna gesta vrhunskog igrača i čovjeka - istaknuo je Ronaldo koji je do sada s Manchester Unitedom osvojio tri naslova prvaka Engleske, jednu Ligu prvaka, dva Liga kupa i jedan FA kup kao i naslov Svjetskog klupskog prvaka i engleski Superkup.

Šlag na tortu

Koliko god bio čudesan teško da će Portugalac i ovoga puta biti jednako uspješan, ali povratak naslova prvaka Engleske koji na Old Traffordu čekaju od odlaska legendarnog Sir Alexa Fergusona 2013. bio bi praktički šlag na tortu briljantne karijere kojoj se još uvijek ne nazire kraj.

Potpuno u sjeni Ronalda ostali su drugi dvoboji i činjenica da će osam engleskih klubova biti lišeno usluga južnoameričkih igrača koji su bili pozvani u reprezentaciju, ali se silom prilika i COVID protokola Velike Britanije prema zemljama koje su na njenoj crvenoj listi nisu odazvali na reprezentativna okupljanja. Brazilski, meksički, paragvajski i čileanski nogometni savezi pozvali su se na pravilo FIFA-e po kojem mogu kazniti igrače zabranom igranja klupskih utakmica do pet dana nakon što je posljednja utakmica odigrana, a sve zbog činjenice da je Premier liga odredila kako se igrači koji se vraćaju iz zemalja na crvenoj listi moraju podvrgnuti 10-dnevnoj izolaciji.

Na prisilnom odmoru ovoga vikenda naći će se sljedeći igrači Firmino, Alisson, Fabinho (Liverpool), Ederson, Gabriel Jesus (Manchester City), Thiago Silva (Chelsea), Fred (Manchester United), Jimenez (Wolverhampton), Sierralta (Watford), Almiron (Newcastle), Raphinha (Leeds United).

Linker
22. travanj 2024 21:23