ADRIAN DENNIS Afp
PRVE KRITIKE

Duje Ćaleta-Car isključen, a dobio veću ocjenu od Oršića?! ‘Izgledao je kao slijepi putnik...‘

Statistika Oršićevog nastupa doista je skromna - nije uputio nijedan udarac prema protivničkim vratima
Piše: JL.Objavljeno: 25. siječanj 2023. 08:34

Navijači Southamptona doživjeli su veliko razočaranje u prvom polufinalnom susretu Carabao Cupa (engleski Liga kup), protiv Newcastle Uniteda (0-1). "Svrake" su golom Joelintona u 73. minuti utakmice stvorile "opipljivu" prednost pred uzvrat u Newcastleu narednog tjedna.

Poraz "svetaca" popraćen je i iznimno lošim medijskim recenzijama, a kritika nisu pošteđena niti dvojica hrvatskih igrača – Mislav Oršić i Duje Ćaleta-Car: prvi zbog svega što je trebao, a nije napravio, drugi pak zbog onog što je počinio, a nije smio. Naime, zbog počinjenog prekršaja u 86. minuti i isključenja (drugi žuti karton) Ćaleta-Car neće pomoći svojoj momčadi u Newsatleu.

ISKLJUČENJE DUJE ĆALETE-CARA POGLEDAJTE OVDJE

image
Sofascore
Statistika: Sofascore

Statistika Oršićevog nastupa doista je skromna: nije uputio nijedan udarac prema protivničkim vratima, izgubio je sva četiri dvoboja na tlu (jedan zračni je dobio) i čak devet puta je izgubio posjed lopte, počinio je jedan prekršaj i jednom bio u zaleđu. U 57. minuti je napustio teren.

Na kraju je Oršić završio među najlošije ocijenjenim igračima u obje momčadi. Daily Mail njegov je učinak ocijenio – peticom (Ćaleta-Car je dobio 6). Scottish Daily Mail je bio nešto blaži: Oršiću je dao 5,5, a Ćaleti-Caru 6. The National je također Oršiću udijelio ocjenu 5, uz napomenu kako hrvatsko krilo u svom startnom debiju za "svece" protiv opake obrane Newcastlea nije dobilo priliku za šut. Ćaleta-Car je dobio 4. Potez hrvatskog stopera i The Mirror smatra ishitrenim, a uz Oršićevu fotografiju stoji sljedeći tekst:

- Od utakmice za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu do polufinalnog susreta Carabao Cupa prošlo je mjesec dana otkako je Oršić posljednji put započeo utakmicu. Ovaj je 30-godišnjak zabio u pobjedi Hrvatske protiv Maroka (2-1), 17. prosinca, i pomogao svojoj zemlji da osvoji brončanu medalju na turniru. Oršić je imao malo slobodnog vremena prije nego je početkom ovog mjeseca prešao u Southampton, u ugovoru vrijednom oko osam milijuna funti – ugovoru koji na papiru izgleda kao bagatela.Međutim, Oršić se do sada nije uspio predstaviti u punom sjaju i "zapaliti svijet" na južnoj obali. Menadžer "svetaca" Nathan Jones prvi ga je put uvrstio u startnu postavu, ali je Oršić svaki put kada bi Southampton započinjao napad, izgledao kao "slijepi putnik". Nakon što je Oršić u 57. minuti zamijenjen Southampton se doimao puno opasnije - stoji u tekstu.

Linker
17. travanj 2024 23:28