SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
LEGENDARNI ‘DUDU‘

Eduardo: ‘Igrali smo najljepši nogomet, uz Barçu, a navijači mi se i dalje stalno javljaju s istom porukom...‘

"Bili smo sjajna momčad, ali nismo osvojili niti jedan trofej", prisjetio se bivši Vatreni
Piše: Andro PolićObjavljeno: 06. travanj 2023. 17:59

I dalje mi pristižu poruke navijača, govore da bismo bili prvaci da se nije dogodila ta ozljeda... iz Rio de Janeira za The Athletic javio se Eduardo da Silva, prisjećajući se kobne veljače 2008., kada se dogodio najcrnji lajtmotiv njegove velike karijere.

- Kada gledam ovaj Arsenal, podsjeća me na moju momčad kada nas je vodio Arsene Wenger. Na istom su putu kao i mi tada. Tih se dana govorilo da igramo najljepši nogomet, uz Barcelonu, a sada to Arsenal radi ponovno - priča bivši igrač Modrih.

Sedam utakmica dijeli Topnike od prvog naslova nakon kultne 2004., kada su ovjekovječili sezonu iz snova osvojivši titulu bez poraza.

image

Eduardo da Silva na plazi u Praia Do Forte

TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

- Arsenal nije klub za superzvijezde. Zadnja velika zvijezda bio je Aubameyang, ali nije funkcioniralo. Ne mogu se osloniti samo na jednu ili dvije zvijezde. Mikel Arteta napravio je momčad, a ne pojedince. Sve se vrti oko napornog rada i jedinstva svlačionice. Igraju kao momčad i imaju sjajnu atmosferu u svlačionici, to je ključ pohoda na naslov - rekao je Eduardo.

Neizbježna tema bio je i 23. veljače 2008., kada je Martin Taylor "mesarskim" startom unazadio karijeru jednog od najubojitijih napadača na svijetu, a bivši Vatreni posebno žali za jednom stvari iz ere u sjevernom Londonu.

- Bili smo sjajna momčad, ali nismo osvojili niti jedan trofej. Imali smo odličnu priliku.

Za kraj, u razgovoru su se dotaknuli i njegovog sina, koji je član omladinskog pogona Flamenga, a preko oca je naslijedio ljubav prema engleskom klubu.

- Govori mi kako će jednog dana zaigrati za Arsenal. Plače kada izgube, primjerice, prošle sezone kada su poraženi od Tottenhama, pa su izgubili i mjesto u Ligi prvaka - zaključio je popularni Dudu.

Linker
04. svibanj 2024 07:03