Ralph Hasenhuttl

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
POTVRĐENA SU NAGAĐANJA

Engleski premierligaš smijenio trenera! Tko će trenirati Hrvata? Znaju se kandidati za vruću klupu

Na novi posao mogao bi stići trener koji je već ‘pokorio‘ Južnu Ameriku.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. studeni 2022. 11:14

Ralph Hasenhüttl napustio je klupu Southamptona! Austrijski stručnjak već je neko vrijeme bio predmetom spekulacija oko moguće smjene, a ista se dogodila danas prijepodne.

‘Sveci‘ trenutačno drže 18. poziciju na ljestvici Premier lige sa skromnih 12 bodova iz 14 nastupa, a Hasenhüttlu je presudio nedjeljni domaći poraz od Newcastlea (1:4).

The Athletic je objavio i imena njegovih potencijalnih nasljednika.

Glavni je kandidat za novog menadžera momčadi za koju nastupa i naš Duje Ćaleta-Car - Nathan Jones. Riječ je o 49-godišnjem stručnjaku koji uspješno vodi Luton Town, a u Championshipu je prepoznat po tome što je skloniji razvijanju igrača nego beskrajnim kupovinama.

image

Duje Ćaleta-Car

SHAUN BOGGUST/AFP/PROFIMEDIA Shaun Boggust/afp/profimedia

Uz Jonesa, za klupu ‘Svetaca‘ konkurira i Argentinac Marcelo Gallardo (46), koji je postao slobodan nakon nedavnog rastanka s River Plateom. U tom argentinskom velikanu postao je najboljim trenerom u njegovoj bogatoj povijesti, no zaželio se novih izazova. Možda je baš Otok njegova sljedeća postaja, a na glasu je kao pobornik visokog presinga i napadački orijentiranog nogometa.

Na popisu su i dva trenera koji su već skupili bogato iskustvo u Premier ligi, obojica su bez angažmana. Sean Dyche (51) se potvrdio u Burnleyju, a gori od želje za povratkom u akciji i dokazivanjem da nije isključivo ‘defenzivni menadžer‘. S obzirom na to da ima iskustvo i u borbi za opstanak, njegova ‘kandidatura‘ nije za odbaciti.

Naposljetku, tu je i Rafael Benitez (62) koji se nije proslavio prilikom posljednjeg angažamana u Evertonu, no njegovo bogato ranije iskustvo moglo bi biti uzeto u obzir pri odabiru novog šefa struke u Southamptonu.

Linker
20. travanj 2024 16:13