Navijači West Hama bili su šokirani cijenama piva

 ACTION FOTO SPORT Nurphoto Via Afp
CIJENA? PRAVA SITNICA!

Engleski prvoligaš u obrani navijača! Tuže vlasnika stadiona zbog previsokih cijena piva

Iz West Hama su navijačima odgovorili da ne mogu utjecati na formiranje cijena, ali mogu tužiti vlasnike.
Piše: SNObjavljeno: 13. kolovoz 2022. 09:04

Nisu bili sretni navijači West Hama na prvoj utakmici nove sezone engleskog Premiershipa. Osim što su njihovi nogometaši s 2:0 poraženi od Manchester Cityja, neugodno su ih iznenadile nove cijene pića.

Naime, cijena jednog piva na London Stadiumu koštala je 7,30 funti, odnosno oko 65 kuna. To je za 2,11 funti više nego što košta pivo na susjednom Tottenham Hotspur stadionu.

Navijači su na društvenim mrežama žestoko kritizirali vodstvo kluba, a oni su se branili činjenicom da cijene pića nisu u njihovoj nadležnosti. Naime, West Ham nije u vlasništvu London Stadiuma, odnosno olimpijskog stadiona koji je izgrađen za OI u Londonu 2012. i ne može određivati cijene hrane i pića.

No, iz West Hama su ipak reagirali te najavili tužbu protiv vlasnika stadiona od kojeg traže da smanje cijene pića prije sljedeće domaće utakmice koju West Ham igra protiv Brightona 21. kolovoza. Kao razlog za podizanje tužbe navode klauzulu u ugovoru po kojoj hrana i piće ne mogu biti skuplji od onih na konkurentnim stadionima.

West Ham na London Stadiumu igra od 2016., a na njega su prešli s kultnog Boleyn Grounda.

Linker
26. travanj 2024 20:15