GLYN KIRK Afp
SMJENA U LIVERPOOLU

Engleski velikan dobio otkaz na klupi premierligaša, očekivalo se više od borbe za opstanak

Njegova momčad u posljednjih devet susreta upisala je osam poraza, uprava donijela odluku
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 23. siječanj 2023. 16:40

Nakon što u 20 utakmica nije uspio ostvariti ništa više od 15 bodova na 19. mjestu premierligaške ljestvice, Frank Lampard dobio je otkaz na klupi Evertona, ekskluzivno doznaje Daily Mail. Nekad veliki veznjak Chelseaja smijenjen je s Goodison Parka dva dana nakon subotnjeg poraza od West Hama (0:2), ukupno osmog u posljednjih devet utakmica.

Većinski vlasnik kluba Farhad Moshiri i predsjednik Bill Kenwright tada su mu poručili da će u ponedjeljak donijeti odluku o njegovoj budućnosti, te u međuvremenu zaključili da je potrebno novo lice na čelu momčadi. Dok ne pronađu novog trenera, svakodnevne poslove u toj ulozi obavljat će klupska legenda Leighton Baines.

Baines je odigrao 420 utakmica kao lijevi bek Evertona te postigao 29 golova i tomu pripisao 67 asistencija. Sada već njegovom prethodniku - Franku Lampardu - suradnja s klubom iz Liverpoola istekla je godinu i pol ranije nego što ugovor predviđa.

Lampard, koji je prethodno trenirao Derby County i Chelsea, stigao je u Everton u siječnju prošle godine i uspio opstati u elitnom rangu. No, ove sezone očekivalo se nešto više od crvene zone. Tko god bio njegov nasljednik, čeka ga žustra borba za opstanak u Premier ligi.

Od posljednjih pet trenera Evertona, samo je Carlo Ancelotti otišao svojom voljom.

Linker
25. travanj 2024 10:39