Roko Šimić
 
 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
MLADI VATRENI JE APSOLUTNI HIT

Engleski velikani poludjeli za Hrvatom koji podsjeća na Marija Mandžukića i žele ga dovesti već na zimu

Roko Šimić se našao na meti engleskih velikana koji su oduševljeni njegovim igrama, ali i cijenom
Piše: SNObjavljeno: 18. listopad 2021. 19:34

Roko Šimić je postao apsolutni hit u nogometnoj Europi. Sin legendarnog Darija Šimića je u 12 utakmica ove sezone zabio devet golova za Liefering, dok je za mladu reprezentaciju za koju je debitirao prošli mjesec u četiri utakmice zabio pet golova.

U RB Salzburgu su oduševljeni Rokom i njegovim napretkom pa su ga odlučili uvrstiti u svoju prvu momčad, a debi bi mogao imati već u srijedu i to u Ligi prvaka gdje Austrijanci igraju s Wolfsburgom. Šimić je u ekipu upao nakon što se ozlijedio Benjamin Šeško kojeg neće biti tri tjedna.

Kako je ove sezone u odličnoj formi, a pokazao se i u dvije utakmice Lige prvaka mladih protiv Seville i Lillea kojem je zabio dva gola u pobjedi od 3:1, u RB Salzburgu su mu odlučili pružiti šansu i na velikoj pozornici.

Fantastične igre mladog hrvatskog reprezentativca nisu prepoznali samo u njegovom Salzburgu već je Roko postao zanimljiv i brojnim velikanima. Engleski Mirror piše kako mladog napadača žele londonski Tottenham i Arsenal. Engleze Šimić podsjeća na Marija Mandžukića i ne žele propustiti priliku da dovedu takvog igrača, po mogućnosti već ove zime.

Uz to, primamljiva im je i cijena koja se, prema Mirroru, kreće oko sedam milijuna eura plus bonusi. To je za Engleze nikakav novac, posebno ako Šimić nastavi igrati u ovako ubojitoj formi. Sve to može veseliti i Zlatka Dalića i Vatrene jer za budućnost ne treba strahovati.

Linker
25. travanj 2024 14:28