ADRIAN DENNIS Afp
NEUSPJELI POKUŠAJ

Engleskog velikana trebao je preuzeti - Hrvat? ‘Da, točno je, pokucali su mu na vrata, ali...‘

Nadali su se da bi u bivšem izborniku Vatrenih mogli pronaći zamjenu nedavno smijenjenog trenera
Piše: SNObjavljeno: 31. ožujak 2023. 15:46

Cristian Stellini samo je privremeno rješenje. Nakon što su smijenili Antonija Contea, u Tottenhamu što prije žele pronaći novog predvodnika na trenerskoj stolici. Nekoliko poznatih lica otad se povezuje sa Spursima, prvenstveno Julian Nagelsmann i Mauricio Pochettino kao zvučna slobodna imena. Međutim, na popisu želja našao se i jedan Hrvat.

Njemački Alter-Zeitung piše da je Niko Kovač bio jedan od kandidata za klupu londonske momčadi, ali odbio je tu opciju i prije nego je došlo do početnih pregovora. U izvješću navode da je predsjednik kluba Daniel Levy "ovlastio svoje savjetnike da istraže hoće li Kovač biti zainteresiran".

image
RONNY HARTMANN Afp

I nije morao dugo čekati odgovor, Kovač je rekao da mu je u ovom trenutku nemoguće prihvatiti posao u engleskom klubu. Pregovori nikada nisu ni započeli.

Isti medij tvrdi da Kovač "ima načela kojih se strogo pridržava", a jedno od njih je da ne raskida potpisane ugovore, što bi morao učiniti u svom aktualnom klubu Wolfsburgu, s kojim ima potpis do ljeta 2025. godine i svim silama želi se boriti za europsku poziciju.

Bivši izbornik reprezentacije Hrvatske ove sezone radi dobar posao u Bundesligi i na vratima je Europe. Na sedmom mjestu Wolfsburg broji 38 bodova, dva manje od Eintrachta na šestoj poziciji, koja podrazumijeva borbu za Konferencijsku ligu. Joško Gvardiol i RB Leipzig na petom su mjestu s 45 bodova i djeluju nešto teže dostižno za ‘Vukove‘ s Volkswagen Arene.

Linker
17. travanj 2024 22:38