Cristiano Ronaldo na predstavljanju u Al Nassru

 AFP
MEDIJSKA NAGAĐANJA

Englezi demantirali najveću priču oko Ronalda: Jedan od najbogatijih klubova svijeta već donio odluku?

Premda je bilo govora da bi se Portugalac već na ljeto mogao vratiti na Otok, od toga neće biti ništa
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 04. siječanj 2023. 06:59

Cristiano Ronaldo novi izazov u blistavoj karijeri pronašao je u Saudijskoj Arabiji. Al Nasrr je omogućio najveći mogući transfer portugalskom majstoru koji je ipak u spomenuti klub stigao silom prilika. Bez obzira na financijsku stranu ugovora koja je senzacionalna u kontekstu da Ronaldo ima 37 godina u životnom kalendaru, ego Portugalca jednostavno je prevelik da bi podnio bilo kakav trenutak u kojem nije u centru pažnje bilo na travnjaku, ili izvan njega.

Način na koji je Ronaldo otišao iz Manchester Uniteda samo je potkrijepio navedenu konstataciju, ali koliko god novca imao na računu, Ronaldo je ovog puta doživio poraz s kojim se teško miri iako to ne želi priznati, a to je činjenica da ga za ogroman novac u kontekstu mjesečnih primanja Portugalca nije želio angažirati niti jedan klub koji se natječe u Ligi prvaka.

image

Cristiano Ronaldo na predstavljanju u Al Nassru

- Afp

Ronaldo se na određeni način putem svojih menadžera nudio klubovima iz Lige prvaka, ali nitko nije želio čovjeka s 37 godina i primanjima koji definitivno ne idu u istu rečenicu s onim što Ronaldo u ovom trenutku može ponuditi na travnjaku. Za nekog tko ima 37 godina Ronaldo i dalje može pomoći momčadi, ali godine čine svoje i nikome ne praštaju pa tako niti Ronaldo jednostavno nije onaj Ronaldo od prije pet ili deset godina.

Španjolski mediji apostrofirali su mugućnost da Ronaldo s Al Nassrom ima klauzulu po kojoj ga Saudijci mogu pustiti na posudbu u Newcastle ukoliko Svrake izbore nastup u Ligi prvaka snobzirom da oba kluba imaju iste vlasnike, no po engleskim medijima od toga neće biti ništa s obzirom da su mediji bliski Newcastlu apostrofirali da ne postoji nikakva klauzula i da Svrake uopće nisu zainteresirane za dolazak Ronalda.

image
- Afp

Ističe se da na St James Parku imaju razrađenu strategiju pametnog trošenja novca, bez obzira što na papiru mogu kupiti koga god požele. Nakon dolaska novih vlasnika Newcastle je postao najbogatiji klub na svijetu i u godinu dana od borbe za ostanak u elitnom razredu engleskog nogometa stigao do borbe za plasman u Ligu prvaka, no još je dug put do konačnog cilja i plasmana među europsku nogometnu elitu, no da se to i ostvari, po Englezima na Ronalda na bogatom sjeveru Engleske nema mesta.

Dosadašnja pojačanja Svraka u liku Botmana, Trippiera, Guimaraesa i Popea su ciljana pojačanja, koja nisu bila niti malo jeftina, ali niti senzacionalno skupa s obzirom na financijsku moć koja trenutno stanuje u Newcastleu.

Tako je i prije samog početka za Ronalda propao još jedan pokušaj da se zaobilaznim putem vrati u Englesku i bude u glavnoj ulozi, što je samo još jedan udarac egu Portugalca koji u Ligi prvaka ima 140 pogodaka na svom kontu, ali spomenuti učinak teško da će povećati u Newcastleu.

Linker
26. travanj 2024 14:34