Ivan Perišić

 MASSIMILIANO FERRARO Nurphoto Via Afp
VEĆ IH JE OČARAO

Englezi: ‘Hrvat je poput Benjamina Buttona! Ali, u novoj sredini morat će se kontrolirati...‘

Nedvojbeno je da će Perišić biti jedan od ključnih igrača novog Conteovog Tottenhama.
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 02. lipanj 2022. 13:59

Ivan Perišić bio je jedan od najboljih igrača Intera i Serie A u posljednje dvije sezone, a „nerazzurri“ vjerojatno već žale zbog njegovog odlaska. Tijekom Interove pobjedničke sezone 2020./2021. bio je jedan od ključnih igrača 3-5-2 formacije i dominirao u brojnim statističkim kategorijama. Unatoč godinama, demonstrirao je sjajnu kondiciju i prilagodio način igre Conteovim zamislima transformiravši se iz napadača u modernog krilnog beka.

Sad će ponovno surađivati s Conteom budući da je odabrao Tottenham kako bi svoju dugogodišnju karijeru okončao na najbolji mogući način – uz priliku da nakon osvajanja naslova prvaka Njemačke i Italije doživi iskustvo igranja u Premier ligi. Hrvatski reprezentativac bit će idealan čovjek za transformaciju Conteove taktičke sheme iz 3-4-2-1 u 3-4-3 tijekom napada. U toj taktičkoj postavci, iza Kanea će formirati ofenzivni duo sa Sonom i Kuluševskim – pri čemu će svaki od njih biti sposoban postići pogodak. Osim toga, posjeduje veliku fizčku snagu i moć ponavljanja koja mu omogućuje kontinuirano pokrivanje cijelog terena u oba smjera. Bit će sposoban kvalitetno odrađivati i defenzivne i ofanzivne zadaće.

Prema Sky Sportsu, Perišić je dosegao maksimalnu brzinu od 33.80 km/h što je posebno impresivno ako se uzme u obzir njegova dob. Omišanin s 33 godine živi novu mladost i sve je više nalik filmskom liku Benjaminu Buttonu – s godinama djeluje kao da je sve mlađi.

Unatoč svim igračkim kvalitetama i Perišićevoj sposobnosti da pomogne Kaneu i društvu da dodatno eksplodiraju, engleski mediji upozoravaju na njegov snažnu osobnost. Daily Mail piše da je u Italiji zbog svog karaktera, kojeg uspoređuju s južnoameričkim, doživio mnogo negativnih trenutaka. Zbog protestiranja na sudačke odluke znao je dobivati žute kartone koji bi kasnije utjecali na njegove izvedbe. Smatraju da će se u Londonu morati bolje kontrolirati, odnosno da će Conte morati suspregnuti „natjecateljski bijes“ svog novog lijevog beka.

Linker
11. svibanj 2024 00:13