DUJE KLARIC Cropix
MORA IGRATI

Englezi najavili: Nikola Vlašić napušta West Ham! Jedna od opcija je i Hajduk, ali nije jedina

Iz dalmatinskog smjera poput bure jačaju špekulacije da bi se čak i Hajduk odlučio za taj potez
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 17. lipanj 2022. 13:32

Slučaj Nikole Vlašića bit će ovoga ljeta vrlo intrigantan. Dok se čekaju objave novih klubova prije svega Domagoje Vide i Šime Vrsaljka, ali zatim i rasplet oko Sose, Brekala, Pongračiča, Ćaleta-Cara, Barišića, možda i Pašalića te reda dinamovaca (Livaković, Oršić, Ivanušec...), Vlašićeva je pozicija bitna kako za njega, tako i za reprezentaciju.

Radi se o dečku koji na vrhuncu svoje moći i forme, uz ulogu kakvu je imao u moskovskom CSKA spada među najagilnije, fizički moćne igrače kakvih je malo na nogometnoj sceni. Dalić je toga itekako svjestan, te mu je zbog tog saznanja, kao i sjajnih predstava u kvalifikacijama za Euro i SP dao kredit ovog okupljanja, ali taj kredit Vlašić u ovom prijelznom roku mora "vratiti".

image
ANTE CIZMIC Cropix

Time što će sljedeće sezone biti starter, čega je i sam svjestan, znajući da je iza sebe ostavio sezonu debelo ispod svojih standarda i očekivanja. U West Hamu, pišu tamošnji mediji, očekuju ovoga ljeta ponude za hrvatskog internacionalca, i njih bi svakako moglo biti, jer radi se o 24-godišnjaku koji u nizu klubova može biti pojačanje. Pogotovo ako ga se dobije "sconto", na posudbu uz mogućnost otkupa, o čemu se najviše špekulira.

- Ne vjerujem da će West Ham ići na varijantu da oslabi momčad prije nego je pojača. Ali ako će igrač željeti ići na posudbu s mogućnošću otkupa, u ligu poput Italije, vjerujem da će se to i dogoditi. Iako, klub sigurno nije očajan u namjeri da ga olako pusti - kazat će na tu temu novinar The Expressa Ryan Taylor.

image
NATALIA KOLESNIKOVA Afp

Kako god, glasina je sve više. Iz dalmatinskog, pak, smjera poput bure jačaju špekulacije da bi se čak i Hajduk odlučio za taj potez, što bi za splitski klub bio bingo, ali teško je vjerovati da se "bijeli" mogu nositi s klubovima iz Liga petice, kojih ima. Pogotovo od onih koji Vlašića znaju u dušu. Jedan od njih je Ivan Jurić, koji bi u slaganju jačeg Torina, definitivno Vlašiću bacio "pojas za spašavanje", no koliko doznajemo - nije jedini.

Nije, naime tajna da je Niko Kovač za vrijeme stolovanja u Monacu bio spreman za Vlašića ponuditi 30 milijuna eura, no igrač se tada odlučio za odlazak u London. Godinu potom, situacija se promijenila: Vlašić traži izlaz, a Kovač ovoga puta u Wolfsburgu radi veliko pospremanje i traži igrače koji će gurati njegov ambiciozni projekt.

S obzirom da voli igrače-radnike, Vlašić doista jest jedan iz reda onih koji bi Wolfsburgu i Kovaču dali dimenziju više. A Nikola bi pritom dobio ono za čime vapi - minute. Koje mogu presudne ne samo u borbi za katarsku pozivnicu, već povratak u red igrača kojima je predestinirana velika karijera, u svakom slučaju veća od londonske klupe. Slijede zanimljivi dani i tjedni...

Linker
18. travanj 2024 04:48