JUSTIN TALLIS Afp
SVE ZBOG TV PRAVA

Englezi novom odlukom razbjesnili navijače: Napravit će presedan koji nije viđen skoro 30 godina

Dvoboj Wolverhamptona i Chelseaja igrat će se na Badnjak u 13 sati po lokalnom vremenu
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 26. listopad 2023. 17:19

Engleski nogomet očekuje svojevrsni presedan. Blagdan sv. Stjepana Prvomučenika, kod nas poznat i kao Štefanje, u Engleskom nogometu ima svoj kolokvijalni naziv - Boxing day. To je dan u kojemu premierligaši nakon božićne "ludnice" priređuju još veću zabavu na nogometnim terenima. Prethodno su im Badnjak i Božić slobodni.

Međutim, službeno je potvrđeno da će se jedna utakmica Premier lige ove godine igrati na Badnjak, prvi put nakon 1995. godine. Dvoboj Wolverhamptona i Chelseaja igrat će se u 13 sati po lokalnom vremenu, iako je prvotno trebao biti odigran ranije, 23. prosinca. A sve je, kako piše Reuters, dogovoreno zbog TV prava.

‘‘Ne samo da bi to moglo dovesti do problema s osobljem u Molineuxu, već će i rasporedi prijevoza za praznike stvarati dodatne neugodnosti navijačima‘‘, stoji u priopćenju Udruženja navijača nogometnog kluba Chelseaja koji su ovu odluku prozvali ‘‘neželjenim darom‘‘ i velikim udarcem.

Kako Reuters dodaje, Udruga navijača Chelseaja službeno će zatražiti da Premier liga propisno konzultira navijače o ovom pitanju i da poništi ovu odluku.

Navijačka udruga Wolvesa prethodno je objavila da je raspored pokazao "potpuni nedostatak obzira i poštovanja prema navijačima".

Linker
17. svibanj 2024 10:56