Kovačić i Gvardiol

 ADRIAN DENNIS Afp
OCJENE ZA HRVATE

Englezi očarani Gvardiolom, Kovačić dobio ‘packu‘: ‘Stalno radi jednu te istu pogrešku‘

Manchester City je na dramatičan način stigao do pobjede u osmom kolu Premier lige
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 20. listopad 2024. 17:45

Manchester City je na dramatičan način stigao do pobjede u osmom kolu Premier lige. Na gostovanju kod Wolverhamptona slavili su 2:1 golom Johna Stonesa u petoj minuti sudačke nadoknade.

Hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i Joško Gvardiol su bili u početnoj postavi Manchester Cityja, s tim da je Kovačić zamijenjen u 86. minuti. Gvardiol je vratio City u igru, predivnim pogotkom u 33. minuti.

Time je ponovno zaradio lovorike engleskih medija u kojima pljušte pohvale. S druge strane, Kovačić nije odigrao najbolju utakmicu te su mu mediji uglavnom dodijelili niske ocjene.

image

Statistika: Sofascore

SOFASCORE

Express je Gvardiolu dao visoku osmicu i napisao "Novi sjajni nastup Hrvata. U obrani je zatvorio Semeda, dok je s druge strane zabio predivan gol". Kovačić je za svoj nastup dobio tek peticu. "Nije imao potreban tempo za probiti čvrstu obranu Wolvesa", napisali su.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Gotovo identičnog razmišljanja bili su novinari iz Manchester Evening Newsa. Također su nahvalili Gvardiola i dali mu visoku osmicu, dok je Kovačić poprilično iskritiziran. "Momčadi ne daje jednaku kontrolu kao Rodri, što stvara probleme u fazi napada", stoji u njihovim ocjenama.

Najoštriji u komentiranju Kovačićeve predstave bio je Daily Mail. Po njima je on najveći krivac za pogodak Wolverhamptona. "Nije držao poziciju zbog čega je pao gol. Ta greška mu se uporno ponavlja", napisali su.

Linker
20. listopad 2024 19:49