Vojko Bašić/Cropix
ISPRAVLJANJE POGREŠKE

Englezi oduševljeni hrvatskim čudom od djeteta: ‘Mogao bi dostići Gvardiola‘. Evo što stoji iza velikog posla

Jednog su Hrvata Spursi već propustili, no Luka Vušković im, kako su odlučili, neće pobjeći
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 13. rujan 2023. 07:43

Tottenham Hotspur bit će sljedeća destinacija Luke Vuškovića (16), koji je već s 15 godina bio na meti brojnih europskih klubova, pišu i engleski mediji. Čudesno dijete visoko 195 cm odlučilo se pridružiti Tottenhamu, a pitanje je dana kada bi se potpis ugovora trebao realizirati.

Vušković, doduše, ne može igrati za Tottenham do 2025., odnosno dok ne napuni 18 godina, zbog pravila o punoljetnosti nakon Brexita, ali uzbuđenje u klubu iz Londona već raste, jer su uvjereni da su dobili stopera koji bi, kako pišu Englezi, mogao dosegnuti klasu Joška Gvardiola.

Gvardiol je još prije nekoliko mjeseci javno rekao da je vidio Vuškovića i da je impresioniran njegovim talentom.

- Vidio sam ga, drago mi je da se tako razvija. Nadam se da će se razviti u vrhunskog stopera, ima sve da postane jedan od najboljih - rekao je Gvardiol.

- Na njemu je da radi. Ima brata koji je učinio velike stvari. Ne treba mu puno savjeta od mene, on sve zna. Volio bih jednog dana igrati s njim.

Tottenhamov potpis Vuškovića, dodaju Englezi, u mnogome je bio motiviran Gvardiolovim usponom. Spursi su se u više navrata povezivali s dovođenjem Gvardiola, još dok je bio talent u Dinamu. TuttoMercatoWeb je 2022. čak sugerirao da Spursi pokušavaju iskoristiti Ivana Perišića kako bi uvjerili Gvardiola da se pridruži tijekom Svjetskog prvenstva.

To se nije dogodilo i Gvardiol je na kraju otišao dalje za naknadu znatno veću od one koju je Tottenham realno mogao platiti - nevjerojatnih 90 milijuna eura. Gvardiol je realno bio izvan Tottenhamovog dometa čim je počeo igrati za RB Leipzig. Jednostavno su ga morali ugrabiti još dok je bio igrač Dinama.

Spursi su dakle propustili Gvardiola, ali sada su odlučili dovesti Vuškovića, premda svjesni on ne može igrati za njih do ožujka 2025. godine. To je veliko ulaganje Spursa, koji očito smatraju da je bolje sada uložiti oko 15 milijuna eura, a ne da im se ponovi Gvardiol. Do nas u Hrvatskoj došla je informacija da bi Tottenham Vuškovića trebao platiti najviše 11 milijuna eura, pa je možda u tih 15 s kojima barataju Englezi uračunata i Vuškovićeva plaća. I 11 milijuna je za Hajduk vrtoglavo visoki iznos, 15 milijuna ne zvuči realno...

Linker
15. rujan 2024 12:19