PAUL ELLIS Afp
POTENCIJALNI KANDIDAT

Englezi tvrde: Ovo je čovjek koji će naslijediti Kloppa, bit će to atomski napad, ali obrana ‘nula bodova‘

Na Otoku su mišljenja kako je talijanski stručnjak najizgledniji kandidat za klupu Liverpoola
Piše: SNObjavljeno: 01. veljača 2024. 09:15

Jűrgen Klopp je prije nekoliko dana donio odluku koja je teško pala svim navijačima Liverpoola. Naime, legendarni Nijemac je prelomio i na kraju sezone se oprašta od Liverpoola i Anfielda. Odmah nakon te objave u medijima na Otoku počeli su se baviti njegovim potencijalnim nasljednikom, a kao jedan od najizglednijih kandidata spominje se Talijan Roberto De Zerbi.

Jűrgen Klopp je ispisao povijest Liverpoola, nakon tri desetljeća vratio je titulu prvaka na Anfield, osvojio Ligu prvaka, FA Kup, ali izgleda kako je došlo do zasićenja. Nijemac je zaista obožavan od strane Liverpoolovih navijača i svima je bilo jako teško pomiriti se s činjenicom da napušta klupu.

image
PAUL ELLIS Afp

Iako će odluka o njegovom nasljedniku vrlo vjerojatno pasti tek po završetku sezone, mediji u Engleskoj tvrde kako je talijanski stručnjak Roberto De Zerbi najizgledniji kandidat.

De Zerbi radi odličan posao s Brightonom ove sezone, a poznat je po tome što voli napadački nogomet što i nije toliko tipično za talijanske trenere kojima je obično obrana na prvom mjestu. Navijači Brightona zaista mogu uživati u lijepom nogometu i utakmicama koje vrlo često završavaju s brdo postignutih golova.

image
MI NEWS Nurphoto Via Afp

Talijan je trenersko ime izgradio u Sassuolu, da bi 2021. godine preuzeo momčad Šahtara. Ipak, zbog ratnog stanja u Ukrajini bio je prisiljen na odlazak, a put ga je odveo u Brighton.

Osim De Zerbija mediji na Otoku su za nasljednika Kloppa označili i Xabija Alonsa. Mladi trener koji kao i De Zerbi gaji napadački nogomet, radi sjajne stvari s Bayerom.

Linker
27. travanj 2024 21:57