Nikola Vlašić
 REUTERS/Peter Nicholls / REUTERS
PIŠE LIVERPOOL ECHO

ENGLEZI U ČUDU: ŠTO SE DOGAĐA SA 'ZABORAVLJENOM' HRVATSKOM ZVIJEZDOM? Trener ponudio odgovor na pitanje koje zanima navijače kluba i hrvatsku javnost

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. ožujak 2018. 17:08

Nikola Vlašić (20) usred je teške premijerne sezone u Evertonu. Everton ga je prošlog ljeta kupio od Hajduka u transferu vrijednom desetak milijuna funti, ali nakon obećavajućeg starta njegova karijera u redovima uglednog engleskog prvoligaša je - zastala.

Pod Ronaldom Koemanom Vlašić je odigrao osam susreta, ali onda je u listopadu Nizozemac smijenjen s menadžerske klupe, a došao je Sam Allardyce. Otad je Vlašić skupio svega osam nastupa u gotovo pet mjeseci, a u posljednjih pet utakmica nije uopće bio u kadru.

"Bila je to teška sezona za Nikolu. Imamo toliko mladih igrača, a ove sezone više je mladih igrača igralo u Evertonu nego u bilo kojoj drugoj premierligaškoj momčadi. Ti igrači zaslužuju priznanje za ono što su postigli. Kada konkretno govorimo i Vlašiću, on je još jedan mladi igrač čije samopouzdanje možda pati u prvoj sezoni, ali u sljedećoj sezoni voljeli bismo ga vidjeti da procvjeta", rekao je Allardyce, čije riječi prenosi Liverpool Echo u tekstu pod naslovom 'Zašto je zastala karijera Nikole Vlašića u Evertonu?'.

Statistika kaže da je Vlašić ove sezone skupio devet premierligaških nastupa za Everton, ali posljednji još 20. siječnja protiv West Bromwich Albiona. Vrijeme prolazi, SP je sve bliže, a Vlašić nema adekvatnu minutažu.

"Mi u klubu pratimo razvoj mladih igrača. Naravno da me brine što većina njih trenutno ne igra, a njihov razvoj ovisi o njihovoj minutaži. Moj fokus je iz tjedna u tjedan pratiti te mlade igrače i njihov napredak, a onda na kraju sezone sagledati stvari u klubu i pokušati napraviti korak naprijed. Brojne promjene su razlog zašto se klub nalazi u ovakvoj situaciji, a ja moram vratiti stabilnost", zaključio je diplomatski Allardyce, čija momčad nakon 29 kola drži razočaravajuće 11. mjesto na premierligaškoj ljestvici.

Linker
20. travanj 2024 15:19