Paolo Maldini

 AGN FOTO Dppi Via Afp
‘TIHI AUTORITET‘

Englezi zagrizli za Maldinija: Legendarni Talijan prvi je izbor, ali na radaru su i ostala jaka imena

Sve je izglednije kako će dosadašnji sportski direktor Dan Ashworth preseliti na Old Trafford
Piše: HinaObjavljeno: 02. travanj 2024. 12:53

Engleski nogometni premierligaš Newcastle United u potrazi je za novim sportskim direktorom, a prema pisanju talijanskih i engleskih medija, to bi mogla biti talijanska legenda Paolo Maldini (55).

Sve je izglednije kako će dosadašnji sportski direktor "Svarka" Dan Ashworth preseliti na Old Trafford. Ugovor mu istječe 2026. godine, no Manchester United ga želi odmah i spreman je platiti oko 10 milijuna eura odštete. Newcastle United traži 20 milijuna, a po svemu sudeći naći će se negdje između.

Maldini je trenutno bez ugovora, odbio je nekoliko ponuda iz Saudijske Arabije i dao do znanja kako je spreman započeti novu avanturu u nekom europskom klubu. Newcastle bi mogao biti savršeno rješenje jer bi Maldiniju omogućio dolazak u klub koji nema financijskih problema.

Prema Gazzetti dello Sport, Maldinija mnogi smatraju "tihim i kompetentnim glasom autoriteta" i jako ga cijene igrači koji ga vide kao ikonu svjetskog nogometa.

Englezi navode kako je Maldini prvi izbor "Svraka", a odmah zatim Paul Mitchell, nekadašnji igrač Southamptona. Na popisu kandidata su i Rui Pedro iz Benfice, bivši sportski direktor Rome Tiago Pinta, te sportski direktor Sportinga Hugo Viana.

Linker
02. travanj 2024 12:53