Benjamin Šeško u utakmici protiv Hrvatske

 ANTE CIZMIC Cropix
CIJENA? 65 MILIJUNA EURA

Europski velikani stoje u redu za dovođenjem sjajnog Slovenca, a u svemu bi mogao profitirati - mladi Hrvat

Red Bull Salzburg priprema novi veliki izlazni transfer, a velikani stoje u redu...
Piše: Andro PolićObjavljeno: 25. srpanj 2022. 07:42

Najnoviji eksponat u austrijskoj tvornici talenata je 19-godišnji Slovenac Benjamin Šeško. Zainteresirani su Bayern, Borussia Dortmund i Newcastle, a u utrku za kupovinu mladog napadača uključio se i Manchester United.

Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 10 milijuna eura, ali prvak Austrije za njega će tražiti čak 65 milijuna eura. Salzburg ga želi zadržati do kraja sezone, a u prve dvije utakmice 194 centimetara visoki Slovenac postigao je već dva pogotka.

Šeško je u ljeto 2019. napustio omladinski pogon Domžala i preselio u Salzburg u transferu vrijednom dva i pol milijuna eura, a ukupno je odigrao 38 utakmica i postigao 12 pogodaka u dresu Red Bulla. Iako službeni pregovori nisu počeli, igračev agent viđen je prošlog tjedna u Newcastleu, ali negirao je priču o mogućem transferu.

United razmatra opcije u slučaju odlaska Cristiana Ronalda, a osim Slovenca spominju se još Saša Kalajdžić iz Stuttgarta i Antony iz Ajaxa. Odlazak Šeška otvorio bi vjerojatno i više prostora hrvatskom napadaču Roku Šimiću (18) koji bi onda trebao postati jedan od glavnih projekata austrijskog kluba koji se već kristalizirao kao jedan od najvećih rasadnika talenata u Europi.

Linker
23. veljača 2024 23:49