PAUL GREENWOOD/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Paul Greenwood/shutterstock Editorial/profimedia
VELIKI GUBITAK

Everton dobio najveću kaznu u povijesti Premiershipa i pao na dno: ‘Šokirani smo odlukom‘

‘Komisija je utvrdila da je izračun PSR-a Evertona rezultirao gubitkom od 124,5 milijuna funti‘
Piše: Hina/SNObjavljeno: 17. studeni 2023. 14:14

Engleskom prvoligašu Evertonu oduzeto je 10 bodova zbog kršenja financijskih pravila, objavila je u petak Premier liga, organizator natjecanja. Radi se o najvećoj takvoj kazni u povijesti Premiershipa.

U ožujku je Premier liga uputila Everton neovisnoj komisiji zbog navodnog kršenja pravila profitabilnosti i održivosti (PSR). Klub, koji je prije ove odluke zauzimao 14. mjesto na ljestvici, najavio je da će se žaliti na kaznu.

"Tijekom postupka, klub je priznao da je prekršio PSR-a do kraja sezone 2021./22., ali je opseg kršenja ostao sporan", stoji u priopćenju lige.

"Komisija je utvrdila da je izračun PSR-a Evertona za relevantno razdoblje rezultirao gubitkom od 124,5 milijuna funti, kako tvrdi Premier liga, što je premašilo prag od 105 milijuna funti dopuštenih prema PSR-ovima."

Sada nakon oduzimanja deset bodova Everton zauzima predzadnje, 19. mjesto i ima samo četiri boda.

"Šokirani smo ovakvom odlukom i smatramo da je kazna potpuno neprimjerena. Uložit ćemo žalbu i o tome smo već obavijestili čelništvo lige. Everton je uvijek bio transparentan klub koji je poštivao pravila. Radili smo u dobroj vjeri i ne razumijemo optužbe koje je protiv nas podignula Premier liga", čude se u klubu ovakvoj odluci.

Linker
13. svibanj 2024 00:57