PAUL ELLIS Afp
OPTUŽEN I NOTTINGHAM FOREST

Evertonu oduzeli 10 bodova, a sad im prijeti nova kazna: ‘Premier liga nema smjernica koje ovo sprječavaju‘

‘Klub se mora braniti od još jedne optužbe koja uključuje isto razdoblje za koje je već kažnjen‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. siječanj 2024. 20:36

Everton je ove sezone već kažnjen oduzimanjem bodova zbog financijskih nepravilnosti, a uskoro bi ga mogla stići i nova kazna.

Naime, Premier liga je optužila Everton i Nottingham Forest za nove financijske nepravilnosti zbog navodnoga kršenja pravila prihoda i održivosti, a nezavisna komisija trebala bi odlučiti hoće li klubovi biti sankcionirani.

Evertonu je ranije ove sezone oduzeto 10 bodova zbog trogodišnjeg minusa u poslovanju od 105 milijuna funti koji je zabilježen u sezoni 2021./22.

Iz Evertona su reagirali na ovu informaciju priopćenjem kojem ističu kako se nove optužbe odnose na razdoblje od 2019. do 2023. godine, za koje je klub iz Liverpoola već bio kažnjen, te su najavili žalbu.

‘‘Premier liga nema smjernica koje sprječavaju da klub bude sankcioniran za financijska razdoblja u kojima je već bio kažnjavan, kao što se to događa, primjerice, od druge do četvrte lige. Klub se sada mora braniti od još jedne optužbe iz Premier lige koja uključuje isto razdoblje za koje je već kažnjen‘‘, stoji u priopćenju Evertona.

Ranije se klub žalio na oduzimanje 10 bodova u aktualnoj premierligaškoj sezoni, ali konačna presuda još nije donesena...

Linker
12. travanj 2024 10:52