PAUL ELLIS AFP
IGRA SUDBINE

EVO KADA BI LIVERPOOL MOGAO I MATEMATIČKI POTVRDITI NASLOV PRVAKA Ako se sve poklopi, prva momčad koja će im napraviti počasni špalir su baš oni!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. veljača 2020. 12:27

Da će nogometaši Liverpoola osvojiti naslov engleskog prvaka, već je svima jasno. Za matematičku potvrdu titule potrebno im je još šest pobjeda u preostalih 13 kola, a prilično smo uvjereni da će do toga i doći. I to baš u šest sljedećih premierligaških utakmica. Kad pogledate raspored Redsa, složit ćete se s tom konstatacijom.

Nakon zaslužene stanke, Liverpool će dan iza Valentinova u goste posljednjeplasiranom Norwichu. Potom ih očekuje domaći susret s West Hamom i gostovanje kod Watforda. Dvadeset i deveto će kolo donijeti Bournemouth kod kuće, a onda idu Evertonu pa im dolazi Crystal Palace. To znači da bi nakon 31. kola šampionske trube mogle i službeno početi svoju svirku pod Kopom.

A onda - spektakl. Jer, prvu utakmicu nakon moguće matematičke potvrde naslova prvaka, Liverpool će u 32. kolu početkom travnja igrati, ni manje ni više nego protiv Manchester Cityja i to na Etihadu. Vrlo bi se lako tada moglo dogoditi da im pobjednički "špalir" pri izlasku na teren prvi naprave igrači najžešćeg rivala koji su branili premierligaški pehar prethodnih godina.

Reagirao je nakon ovoga vikenda kad su Redsi pobjegli na plus 22 i Pep Guardiola. Napao je trener Građana vodstvo Premier lige koje je, kako je rekao, u prethodne dvije sezone napravilo sve da njegova momčad ne bude toliko dominantna.

- Protekle dvije godine čelnik Premiershipa je rekao da nije dobro za Premierligu da City osvaja titule baš na ovaj način na koji će Liverpool osvojiti. Pričao je kako se situacija sa Cityjem više ne smije ponoviti. Mislim da bismo i sada morali biti zabrinuti za ligu. Prije dvije sezone mi smo osvojili 100 bodova, srušili smo rekorde i drugoplasiranom Mourinhu smo pobjegli 19 bodova. Mi sada nismo na svom nivou, a oni su nezaustavljivi - rekao je Guardiola.

Linker
28. travanj 2024 11:30