Slaven Bilić nije dugo izdržao u elitnoj ligi ove sezone
 AFP
SLAVEN JE BIVŠI

Evo zašto je Bilić prvi trener koji je dobio otkaz ove sezone u Premier ligi: ‘To nema veze s porazima!‘

"Nogomet postaje lud, to je tako! Prošle godine sjajan, a sad ga više nema", komentirao je Mourinho
Piše: SNObjavljeno: 17. prosinac 2020. 09:57

Slaven Bilić prvi je trener u Premier ligi koji je dobio otkaz. Reakcija s Otoka ne nedostaje, a oglasio se i Jose Mourinho koji je poslao poruku Hrvatu...

"Nogomet postaje lud, no to je tako. Prošle godine je bio prvak, sada je imao sedam bodova, a jučer se borio do zadnje sekunde. Danas ga više nema u ligi.", rekao je trener Tottenhama.

image
AFP
Inače, prema pisanju Daily Maila otkaz koji je Hrvat dobio nema previše veze s porazima.

"Napetost u odnosima na relaciji Bilić i sportski direktor Luke Dowling je presudila", pišu Englezi i pojašnjavaju:

"Leeds je potrošio 100 milijuna funti na pojačanja, a kad je Slaven shvatio da će na raspolaganju imati samo 25 milijuna, napetost je samo rasla. West Brom se uvijek branio da je Bilić znao da će mu budžet za transfere biti limitiran, no hrvatski trener se branio kako nije znao da će taj limit biti tako jako limitiran."

image
AFP

Sam Allardyce naslijedio je Bilića, a i o njemu je pričao Mourinho na pressici:

"Drago mi je da je opet s nama, on pripada Premier ligi".

Još se jednom potvrdilo da su oni menadžeri koji s klubom uđu viši rang natjecanja pod golemim pritiskom već u prvoj ulaznoj sezoni. Od njih se i dalje očekuju dobre igre i rezultati, a vlasnici im nerijetko ne kupe pojačanja i ne osiguraju uvjete za nastup u kudikamo kvalitetnijem natjecanju. To se, eto, dogodilo i Biliću, koji je sad zapravo kažnjen za veliki uspjeh kojeg je lani napravio s WBA!

A nevjerojatan je tajming kojeg su kineski vlasnici kluba izabrali za razlaz s našim trenerom. Nakon osvojenog velikog boda na Etihadu, nakon remija koji bi sigurno donio dodatno samopouzdanje momčadi. Međutim, Kinezi su bili nemilosrdni i već u utorak prije utakmice u Manchesteru prostrujala je vijest da bi Bilić mogao biti otpušten, a to je u srijedu i definitivno potvrđeno službenom objavom kluba.

Bilić je proveo 534 dana u Hawthornsu i njegova je smjena uzburkala emocije kod brojnih navijača WBA, koji su reagirali na društvenim mrežama i načelno dali potporu sad već otpuštenom hrvatskom treneru. Istina je da je ove sezone rezultat bio razočaravajući, ali navijači su imali dosta opravdanja za Bilića i njegov rad i ne smatraju da je hrvatski stručnjak morao dobiti otkaz...

Linker
23. travanj 2024 08:42