Hoće li Klopp izvući Liverpool iz krize?

 PAUL ELLIS Afp
PROBLEMI NA ANFIELDU

Evo zašto je Liverpool loše krenuo u sezonu - ovo su stvari koje Klopp mora čim prije promijeniti

Sky Sports je donio veliku analizu Liverpoolovog slabijeg ulaska u sezonu.
Piše: SNObjavljeno: 23. kolovoz 2022. 17:19

Nije dobro krenula sezona po Liverpool. Nakon tri kola Premiershipa momčad s Anfielda se nalazi na 16. mjestu sa samo dva osvojena boda - nakon remija protiv Fulhama i Crystal Palacea, sve je kulminiralo porazom od Manchester Uniteda (1:2) u utakmici igranoj u ponedjeljak navečer.

S obzirom na to da se Liverpool posljednjih sezona profilirao kao jedan od najboljih engleskih klubova, u konstantnoj borbi za sami vrh s Manchester Cityjem, normalno je kako su navijači Redsa u panici, odnosno da tamošnji novinari analiziraju što se događa na Anfieldu. Tako je i Sky Sports donio svoju analizu s naslovom ‘Što ide krivo ove sezone?‘.

Sky Sports tekst počinje s izjavom Jurgena Kloppa kako je United bio agresivniji od Liverpoola u ovoj utakmici, a brojke jasno pokazuju kako je Nijemac u pravu. Igrači Manchester Uniteda su napravili 118 sprinteva više od svojih protivnika, a i pretrčali su 3,1 kilometra više. To nije izolirani slučaj jer je slična situacija bila i u obje prethodne utakmice. Crystal Palace je pretrčao 3 kilometra više i imao 48 sprinteva više, a igrači Fulhama su pretrčali 7 kilometara više i imali nevjerojatnih 426 sprinteva više.

image

James Milner ima već 36 godina

PAUL ELLIS Afp

U analizi se ističe i kako je Kopp pogriješio što je u sredinu terena postavio Jordana Hendersona i Jamesa Milnera. Njih dvojica ne donose takvu energiju kao, primjerice, Thiago i Fabinho, a ovo je bila tek treća utakmica da su njih dvojica igrala zajedno u 32 posljednja ogleda koje je Liverpool igrao.

Problem je i u napadu koji je oslabljen odlaskom Sadio Manea. Iako Klopp ima dosta dobrih napadača, to trenutno ne funkcionira. Firmino igra sve defenzivnije, Mohamed Salah se previše izvlači na krilo, a Luis Diaz još uvijek nije pronašao svoju najbolju poziciju. Od Darwina Nuneza se može dosta očekivati, ali on se još nije uklopio u momčad te nije konkurirao za utakmicu protiv Uniteda, a Diogo Jota je ozlijeđen. Jedina ofenzivna zamjena na koju je Klopp mogao računati na ovoj utakmici je 19-godišnji Fabio Carvalho, koji je veliki talent, ali još nije na razini da napravi razliku na ovakvim utakmicama.

Najveći problem Sky Sports ipak vidi u činjenici da Klopp trenutno ima dosta staru momčad. Prosjek startnih postava u prve tri utakmice engleskog prvenstva kod Liverpoola je bio 28,45 godina. To je druga najstarija momčad u cijeloj ligi - samo je West Ham s prosjekom od 28,62 godina stariji od njih.

image

Salah je postigao gol, ali Klopp mu je zamjerio što je u prvom poluvremenu igrao previše na krilu

PAUL ELLIS Afp

Hoće li Liverpool opet igrati heavy metal nogomet? Sky Sports ne sumnja da hoće, ali je jasno postavio stvari koje Klopp mora promijeniti ako se želi i ove godine boriti za naslov prvaka Engleske i sve druge trofeje...

Linker
25. travanj 2024 03:00