MARTIN RICKETT/PA IMAGES/PROFIMEDIA Martin Rickett/pa Images/profimedia
HRVATSKI SHOW

Fenomen kakav se ne pamti od ere Nike Kranjčara! ‘Gvardiol je postao najbolji vezni igrač svijeta‘

Piše: SNObjavljeno: 13. travanj 2024. 19:20

U 33. kolu Premier lige Manchester City je slavio na svojem Etihadu protiv Luton Towna s velikih 5:1. U utakmici su se proslavili hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i Joško Gvardiol, oba Vatrena postigli su svoje prvijence za Građane u Premier ligi.

Engleski mediji puni su pozitivnih reakcija na golove hrvatskih igrača, pa je tako Daily Mail u svojem prijenosu utakmice Gvardiolov gol opisao na sljedeći način:

"Joško Gvardiol potpisao je za City kao središnji branič, ali se prometnuo u najboljeg veznog igrača svijeta, čini se. Sredinom tjedna zabio je nevjerojatan pogodak na Bernabeuu i ponovio je to ovdje. Kakav udarac njegovom slabijom nogom", napisali su u prijenosu.

image

Joško Gvardiol i Mateo Kovačić, SofaScore statistika. Opširnije pročitajte ovdje.

SOFASCORE Sofascore

"Alvarez i Doku odigrali su udarac iz kuta između njih, a prvi je isporučio loptu na rub prostora koju je Kovačić apsolutno savršeno uhvatio užarenim udarcem iz voleja koji je prošao pored Kaminskog", napisao je The Sun.

Dodajmo kako je ovo bila prva utakmica u kojoj su dva Hrvata u utakmici Premier lige zabila dva pogotka za jedan klub od 2009. godine, kada su Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka bili strijelci u 2:2 remiju Bolton Wanderersa i Tottenhama.

Linker
16. travanj 2024 13:07