PAUL ELLIS Afp
SUŽEN KRUG KANDIDATA

Finac se povukao iz utrke za kupnjom Manchester Uniteda: ‘Neću sudjelovati u toj farsi‘

Svoju ponudu objavio je u ožujku, a nepunih mjesec dana kasnije odlučio se ‘dići sidro‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. travanj 2023. 13:53

Još uvijek nije poznato tko će postati novim vlasnikom Manchester Uniteda, no doznali smo tko to neće biti. Finski poduzetnik Thomas Zilliacus povukao je svoju ponudu, te je cijeli proces prodaje nazvao farsom. Kap koja je prelila čašu njegova strpljenja bio je treći krug nadmetanja za kupnju kluba kojeg su najavili aktualni vlasnici, američka obitelj Glazer.

"Te odgode će bilo kojem novom vlasniku značajno otežati izgradnju pobjedničke momčadi za sljedeću sezonu", poručio je 69-godišnji Finac putem Twittera. Dodao je kako se prodaja pretvara u farsu, te da Glazeri ne pokazuju poštovanje prema klubu.

’’Jim Ratcliffe, šeik Jassim i ja bili smo spremni pregovarati o poslu za kupnju Uniteda. Umjesto toga, Glazeri su odabrali pokretanje novog kruga. Neću sudjelovati u farsi pripremljenoj da prodavači ostvare maksimalnu dobit, a na štetu Manchester Uniteda’’, objavio je Zilliacus.

Nakon njegova povlačenja iz procesa, u igri su ostali najbogatiji Britanac Jim Ratcliffe, te katarski konzorcij kojeg predvodi šeik Jassim. Zilliacus je svoju ponudu objavio u ožujku, te je tvrdio kako bi kupio polovicu kluba, dok bi drugu polovicu prepustio navijačima, koji bi bili uključeni u donošenje odluka. Preuzimanje je namjeravao ostvariti putem investicijske tvrtke XXI Century Capital koja je u vlasništvu njegova holdinga.

Preostalim su kupcima ostala dva roka. Prvi je sredinom sljedećeg tjedna, a povezan je s dubinskom analizom, dok je konačni rok za predaju ponuda 28. travnja. Dobro informirani pojedinci tvrde kako bi Glazeri željeli prodati cijeli klub, odnosno otvoreni su za kompletno preuzimanje.

Linker
22. travanj 2024 22:25