Action Images via Reuters/John Sibley
DERBI 16. KOLA PREMIERSHIPA

FOTO: FANTASTIČNI CHELSEA S KOVAČIĆEM NANIO PRVI PORAZ AKTUALNOM PRVAKU Vatreni šepajući napustio igru, Bluesi načeli City iz jedine opasne situacije

Piše: HinaObjavljeno: 08. prosinac 2018. 22:11

Londonski Chelsea postao je prva momčad koja je u ovoj sezoni engleske Premier lige zaustavio aktualnog prvaka Manchester City i svladao ga sa 2-0, što je prvi poraz momčadi Pepa Guardiole, koji je razveselio i navijače Liverpoola, novog lidera na ljestvici.

Iako će konačna statistika pokazati gotovo dvostruko više udaraca Manchester Cityja prema vratima domaće momčadi, u njima nije bilo dovoljno preciznosti pa je Španjolac Kepa Arrizabalaga sačuvao svoju mrežu. Chelsea je iz jedine opasne situacije u prvom poluvremenu došao do vodstva, kad je Eden Hazard asistirao Kanteu, koji je dotrčao iz drugog plana i zakucao loptu pod gredu sa desetak metara.

U drugom poluvremenu je Chelsea bio opasniji, a konačnih 2-0 postavio je Brazilac David Luiz udarcem glavom, nakon ubacivanja iz kuta koji je izveo Hazard i tako upisao i drugu asistenciju.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić bio je u početnoj postavi domaćih i do 65. minute bio važan kotačić u igri momčadi Maurizija Sarrija. Tada je Kovačić šepajući napustio igru, a zamijenio ga je Ross Barkley.

Tottenham slavio u Leicesteru

Pobjedom Tottenhama 2-0 (1-0) na gostovanju u Leicesteru, završio je subotnji program 16. kola engleske Premijer lige.

Za pobjedu i najbolji klupski start u povijesti Tottenhama strijelci su bili Heung Min Son (45+1) i Dele Alli (58). Tottenham se sa 36 bodova probio do trećeg mjesta sa 36 bodova, iza vodećeg Liverpoola (42 boda) i drugoplasiranog Manchester Cityja (41 bod).

Rezultati by SofaScore

Linker
27. travanj 2024 14:29