GLYN KIRK AFP
ŠTO SE DOGAĐA S REDSIMA?

FOTO: NOVI TEŽAK UDARAC ZA LIVERPOOL! CHELSEA NA STAMFORD BRIDGEU ŠOKIRAO KLOPPA I DRUŠTVO I IZBACIO IH IZ KUPA Kovačić u bolovima napustio travnjak

Piše: HinaObjavljeno: 04. ožujak 2020. 00:04

Chelsea je na svom travnjaku nokautirao Liverpool 2:0. Nakon šest utakmica na vrata londonskog sastava vratio se Kepa Arrizabalaga, a španjolski vratar istaknuo se s nekoliko odličnih obrana. Kloop je sastavio najozbiljniju momčad Redsa u ovogodišnjem FA kupu, no loša intervencija vratara Adriana od kojeg se lopta posije ne pretjerano opasnog udarca Williana odbila i završila u mreži za prednost domaćina u 13 minuti.

Mateo Kovačić startao je u prvoj jedanaestorici Chelseaja, ali je zbog ozljede napustio igru u 42. minuti, baš kao i Willian početkom nastavka. Da su Redsi u barem maloj krizi poslije čudesne serije pobjeda potvrdila je i 64. minuta kada je Barkley povećao prednost londonskog sastava. Dejan Lovren nije konkurirao za sastav Liverpoola, koji je u nekoliko dana upisao dva uzastopna poraza, no naslov prvaka Engleske stiže poslije 30 godina čekanja na Anfield.

Drugoligaš West Bromwich Albion kojeg s klupe vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, poražen je nakon kasnog buđenja od premierligaša Newcastla 2:3.

U 33. minuti je odlični Paragvajac Almiron s desetak metara naciljao lievi donji kut, a u zavšnici prvog dijela Almiron je poentirao za 0:2. Lazaro je tek što je počelo drugo poluvrekeme postigao i treći pogodak za Newcastle i razriješio dvojbu oko pobjednika.

Filip Krovinović ušao je u igru u 57. minuti i bio vrlo blizu pogotku, ali je njegov opasan udarac prohujao iznad grede. Ipak petnaestak minuti prije kraja Phillips je golom barem malo razveselio Bilića kao i Zohore u sudačkoj nadoknadi, ali nedovoljno za potpuni preokret.

Linker
03. svibanj 2024 14:50