MAGI HAROUN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Magi Haroun/Shutterstock Editorial/Profimedia
PROSVJEDNI MARŠ

Frustrirani navijači Man. Uniteda podigli glas: ‘Ništa se neće promijeniti dok se glava zmije ne ukloni‘

Akcija počinje već u subotu kada Crveni vragovi igraju na Old Traffordu protiv Norwicha
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 12. travanj 2022. 10:14

Nakon što je Manchester United prošlog vikenda izgubio na Goodison Parku od ''najslabijeg Evertona u proteklih 20 godina'', a frustrirani Cristiano Ronaldo postao predmetom policijske istrage zbog incidenta s autističnim dječakom, među navijačima kluba s Old Trafforda ponovno je eskaliralo nezadovoljstvo spram vlasnika kluba, braće Glazer.

''Grupa iz 1958.'' (godina u kojoj je poginulo osam nogometaša Manchester Uniteda u zrakoplovnoj nesreći, po povratku iz Münchena – op.a.), kako sebe naziva jedan od ogranaka navijača Crvenih vragova nastoji organizirati sve fanove u ''val stalnih i nemilosrdnih prosvjeda protiv Glazerovih''.

Akcija počinje već u subotu kada Crveni vragovi igraju na Old Traffordu protiv Norwicha. Prije utakmice kreće prosvjedni marš, ali i bojkot prvih 17 minuta susreta. Po jednu minutu za svaku godinu vladavine obitelji Glazer nad Manchester Unitedom.

''Ništa se neće promijeniti dok se glava zmije ne ukloni. Klub je u neredu, pa moramo brzo djelovati i podizati svijest o problemu upravljanja Manchester Unitedom'', objavili su navijači na društvenim mrežama. Ujedno se zalažu za legalne i mirne demonstracije. ''To je početak kontinuirane kampanje protiv mandata Glazerovih'', stoji u priopćenju.

Tinjajuće nezadovoljstvo spram omražene braće Glazer (Joela i Avrama) traje od 2005. kada su Amerikanci ušli u vlasničku strukturu kluba. Jedan dio navijača čak je osnovao i svoj klub – FC United of Manchester. Najsnažniji udar Glazeri su doživjeli prošle godine nakon propale zavjere osnivanja Superlige, u kojoj je i Manchester United trebao sudjelovati. Tada je armija navijača Crvenih vragova bojkotirala čak i proizvode Unitedovih komercijalnih partnera. A optužbe protiv Glazera iste su i danas: ''Izvukli ste ogromna sredstva iz kluba, uz kontuinuirani pad Uniteda na terenu i izvan njega!''

Linker
23. travanj 2024 13:01