OLI SCARFF Afp
U VELIKOJ JE KRIZI

Gdje je nestala Zlatna kopačka Premier lige? Prošle je sezone bio nezaustavljiv, pa mu se ‘izgubio trag‘...

Prošle sezone je briljirao, a ove sezone nije poentirao u već osam utakmica
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. rujan 2022. 13:14

Son Heung-min je najbolji azijski nogometaš. Krilni napadač zabio je za Tottenham 131 pogodak u 333 nastupa, a impresivnom učinku pridodao je i 75 asistencija.

U prošloj sezoni bio je briljantan, u 35 premierligaških nastupa postigao je čak 23 pogotka i devet puta asistirao, te je podijelio Zlatnu kopačku s Mohamedom Salahom.

Osobito je dobro surađivao s Harryjem Kaneom. Son i Kane bili su među najzaslužnijima za povratak Spursa u Ligu prvaka.

Međutim, u novoj sezoni Son kao da je nestao. Odigrao je već osam utakmica, a niti jednom nije poentirao.

- Siguran sam da Sonny nije sretan jer ne zabija. To je normalno, i drago mi je da je on malo ljut zbog takve situacije. To znači da on to želi promijeniti, a i zna da ga trebamo – komentirao je menadžer Spursa Antonio Conte.

image
OLI SCARFF Afp

Talijanski stručnjak kaže kako Son za njega nikad neće predstavljati problem.

- On je jedan od dva naša najbolja igrača, jako je bitan za nas. No, može ponekad doći i do mentalnog i tjelesnog umora, osobito kad igraš velike utakmice. Ali kad ne zabijaš, jasno je da ti samopouzdanje pada. S druge strane, mislim da se jak igrač može nositi s takvom situacijom, može se s njom suočiti i prevazići je. Ponovit ću da on kod mene ima puno kredita, isto tako i kod suigrača, navijača i cijelog okruženja. Zbog toga Sonny za mene nikad neće biti problem – podvukao je Conte.

Današnji domaći ogled Spursa s ‘fenjerašem‘ Leicesterom možda je za Sona idealna prilika za izlazak iz golgeterske krize. Međutim, pitanje je hoće li Korejac krenuti od prve minute.

- U nekim utakmicama može se dogoditi da ne započne u prvih 11, kao i Kane. Ali to je samo zato da ga zaštitimo, da mu damo priliku da se odmori, da povede računa o svojoj energiji i da nas odvede do pobjede – zaključio je Conte.

Linker
27. travanj 2024 04:39