DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
NE PITAJU ZA CIJENU

Gigant europskog nogometa ulazi u bitku za Danija Olma: Spreman je izdvojiti - koliko god treba!?

Koliko god bi Olmo s oduševljenjem došao u Barcu, ima i velikih prepreka koje treba svladati
Piše: Toni RoićObjavljeno: 17. studeni 2021. 21:44

Iako Barcelona prolazi kroz tešku financijsku i rezultatsku krizu na početku ere poslije odlaska Lionela Messija, dolaskom na klupu legende kluba Xavija Hernandeza ipak je oživjela nada u bolje dane barem na rezultatskom planu. Nema Barcelona tako lošu momčad, niti je previše zaostala da ne bi bila konkurentna za domete veće od aktualnih, što je nedavno naglasio i predsjednik kluba Joan Laporta kada je rekao "da očekuje plasman među četiri najbolja kluba u Primeri, te nokaut fazu Lige prvaka".

image
MIGUEL MEDINA Afp

Razmišlja se pritom i o pojačanjima, ma koliko nema novaca u blagajni, a jedna od ključnih meta je 23-godišnji Dani Olmo. Negdašnji veznjak Dinama, a sada RB Leipziga s ugovorom do ljeta 2024. godine, igrač je oko kojeg bi Xavi gradio novu Barcelonu, ali koliko god bi Olmo s oduševljenjem došao u klub u kojem je započeo nogometnu karijeru, ima i velikih prepreka koje treba svladati u željenom transferu.

Prva je Olmov sadašnji klub iz Njemačke, koji ga neće pustiti za odštetu manju od 50 milijuna eura, a druga prema najnovijim informacijama - Liverpool. Engleski velikan i njegov menadžer Jürgen Klopp spremni su ući u utrku za Olmom, praktički ne pitajući za cijenu, bilo da je riječ o odšteti za RB Leipzig ili plaći za španjolskog reprezentativca, koji je imao odličnih partija na ovogodišnjem Europskom prvenstvu.

Liverpool bi u posao s dovođenjem Olma mogao krenuti već u sljedećem zimskom prijelaznom roku, dok bi za Barcelonu vjerojatnija opcija bila ljeto 2022. kada će možda imati i bolju financijsku situaciju. Realno gledajući, ponudu s Anfield Roada bit će teško odbiti, ali Olmo je emotivno izuzetno vezan za Barcelonu i taj detalj ne treba zanemariti, pogotovo u svjetlu činjenice da ga Xavi Hernandez na Camp Nou želi dovesti kao lidera sa svim ovlastima u igri...

Linker
26. travanj 2024 02:25