Joško Gvardiol i Zlatko Dalić

 TOM DUBRAVEC/Cropix
DILEMA ZA DALIĆA

Glas naroda: Gvardiol na Euru treba igrati na drugoj poziciji nego na Svjetskom prvenstvu

Do utakmice Vatrenih protiv Španjolske, izbornik može razmišljati o funkciji hrvatske senzacije
Piše: SNObjavljeno: 13. svibanj 2024. 14:45

Nakon što se Joško Gvardiol ponovno upisao u listu strijelaca, i to dvaput u slavlju Manchester Cityja protiv Fulhama, polivalentni branič Vatrenih zagolicao je maštu navijača hrvatske reprezentacije, s obzirom na to da prezentira sve bolji "nos za gol".

Zagrepčanin igra na više pozicija u taktičkom mozaiku Pepa Guardiole, na relaciji između obrane i veznog reda, ali se u posljednjim utakmicama promiče i u pouzdanu ofenzivnu kariku.

Nakon nove briljantne partije, u našoj anketi smo Vas pitali "Na kojoj bi poziciji Joško Gvardiol trebao igrati u reprezentaciji Hrvatske?".

Glasali ste ovako: najviše vas, 48 posto, smatra da bi 22-godišnjak trebao igrati na poziciji beka, dok 26 posto ljudi smatra da bi trebao igrati na mjestu stopera. Vas 11 posto drži da bi se Joško najbolje snašao u napadu, sedam posto ga želi vidjeti u veznom redu, a oni najoptimističniji, njih osam posto, smatra da bi se Gvardiol jednako dobro snašao i među vratnicama.

Do prve utakmice Vatrenih na Euru, 15. lipnja protiv Španjolske, izbornik Dalić može razmišljati o funkciji hrvatske senzacije.

Linker
13. svibanj 2024 14:45