Slavlje Arsenalovih igrača

 GLYN KIRK Afp
SJAJNA UTAKMICA

Golijadom u derbiju Arsenal nastavio pohod na naslov, pogledajte kako su Topnici srušili Manchester United

Sjajna momčad Mikela Artete nastavila je borbu za titulu protiv prvog pratitelja Manchester Cityja
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 22. siječanj 2023. 19:40

Odličan derbi Premier lige gledali su navijači okupljeni na Emiratesu. Sve se činilo kako če vodeći Arsenal i trećeplasirani Manchester United remizirati, ali u posljednjoj minuti dvostruki strijelac Eddie Nketiah zabija za konačnih 3:2. Dojam je da je nešto bolja bila momčad Mikela Artete, ali podjela bodova nebi bila nepošten epilog.

image

Eddie Nketiah i Bukayo Saka

GLYN KIRK Afp

Došla je do vodstva gostujuća momčad pogotkom Marcusa Rashforda u 17. minuti. Odličnim udarcem sa 20-ak metara Englez je ostavio sunarodnjaka na vratima "Topnika" potpuno nemoćnim.

Prvi pogodak utakmice pogledajte OVDJE!

Ipak, mladi nogometaši domaćih nisu ispali iz ritma i već u 24. minuti vratili susret na početak. Sjajnu akciju domaćih i ubačaj Granita Xhake ulaskom na vrh peterca iz drugo plana iskoristio je Eddie Nketiah i glavom pogodio za 1:1.

Prvi pogodak Eddie Nketiaha pogledajte OVDJE!

Na odmor se otišlo tim rezultatom. Činilo se u nastavku da je Arsenal bolje došao s pauze i nakon osam minuta dolazi do prvog vodstva. Odličnim udarcem lijevom nogomet iz daljine Bukayo Saka puca neobranjivo za Davida de Geu.

Pogodak za 2:1 pogledajte OVDJE!

Slavlje domaćih ne traje dugo, svega šest minuta, a onda novo poravnjanje. Nije nakon ubačaja potpuno očistio opasnost vratar Arsenala, Aaron Ramsdale i odbija loptu samo do Lisandra Martineza, koji glavom pogađa za 2:2.

Pogodak Martineza pogledajte OVDJE!

I kada se činilo kako će svaka ekipa doći do boda na svome kontu, eruptirao je Emirates u 90 minuti utakmice. Izbjegao je nedozvoljenu poziciju Eddie Nketiah i efektno, petom u stilu Zlatana Ibrahimovića, donio pobjedu i nova tri boda Arsenalu za prednost od pet bodova na vrhu Premiershipa iznad Manchester Cityja.

Pogodak za konačnih 3:2 pogledajte OVDJE!

Linker
19. travanj 2024 02:10