GIUSEPPE CACACE Afp
SAD JE SLUŽBENO

Gotovo je! Zaključen veliki posao, Manchester United službeno objavio: Cristiano Ronaldo se vratio kući

Poznati su i financijski detalji transfera, sprema se velika fešta u ‘crvenom‘ dijelu Manchestera.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. kolovoz 2021. 17:56

To je to! Petak poslijepodne značio je kraj velikog posla. Cristiano Ronaldo je novi igrač Manchester Uniteda. Objavio je to i klub s Old Trafforda na svojim službenim stranicama.

- Zadovoljni smo da možemo potvrditi kako je klub postigao dogovor s Juventusom za transfer Cristiana Ronalda. Postignut je i dogovor osobnih uvjeta s igračem, vize i liječničkog pregleda - naveli su s "kazališta snova".

Ronalda, povratnika u svoje redove predstavili su kao peterostrukog osvajača Zlatne lopte te kao čovjeka koji je do sada u karijeri osvojio preko 30 velikih trofeja. Pet puta uzeo je Ligu prvaka, četiri SP-a klubova i sedam ligaških naslova u Engleskoj, Španjolskoj i Italiji. Također, bio je i europski prvak s reprezentacijom Portugala.

Podsjetimo, Cristiano Ronaldo je tijekom utorka i srijede obavijestio igrače Juventusa i trenera Maxa Allegrija da će napustiti Juventus. U tim se trenucima najizglednija opcija za nastavak karijere činio Manchester City, ali nakon razgovora s brojnim legendama Uniteda uključujući Sir Alexa Fergusona i Rija Ferdinanda, te novim suigračem Brunom Fernandesom, Ronaldo je ipak prihvatio doći na Old Trafford.

Jutros je objavljeno da se City povukao iz posla, te da će United poslati ponudu. Službena verzija glasi: Juventus će dobiti 15 milijuna eura + osam milijuna kroz bonuse, a CR7 će potpisati ugovor na dvije sezone, a po jednoj će zaraditi 25 milijuna funti.

Uskoro opširnije...

Linker
05. listopad 2024 04:35