DARREN STAPLES/Afp
GLASAJTE U ANKETI

Guardian: Kovačić odlazi iz Chelseaja i može birati između tri europska velikana. Kamo bi trebao otići?

Mateo Kovačić svojim partijama i dalje plijeni pozornost najvećih klubova i njihovih trenera
Piše: SNObjavljeno: 10. svibanj 2023. 21:07

Do sada se uglavnom samo kupovalo, a od 1. srpnja, kada i službeno počinje ljetni prijelazni rok, nešto će se u Chelseaju i prodati. Silne stotine uloženih milijuna eura brojne dovedene zvijezde nisu isplatile, sljedeće se sezone neće igrati europski nogomet pa će mnogi i napustiti Stamford Bridge. Što zbog želja samih igrača da se maknu, a što i zbog nužnosti prodaje kluba koji je u zadnje vrijeme probio sve barijere kada su u pitanju financijski fair-play, ali i logično poslovanje nekog nogometnog kluba.

Jedan od onih čiji se odlazak naveliko spominje je hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić. Godinama je nasljednik Luke Modrića među Vatrenima već na Stamford Bridgeu, jedan je od oslonaca momčadi u svim sezonama do sada, a kako se čini, vrijeme mu je za novi veliki transfer.

O njemu se posebno raspisao engleski list Guardian koji donosi opcije za nastavak karijere 29-godišnjeg hrvatskog reprezentativca.

Za njega su zasad zainteresirani Manchester City, Manchester United i minhenski Bayern, a ta će lista svakako rasti kako se bliže ljetni mjeseci i kako se budu osluškivali tonovi iz Londona. Chelsea ima dosta igrača kojih bi se želio riješiti, a pošto Kovačić nije jedan od njih, ali bi mogao biti dobro unovčen, tek će se vidjeti u kojem smjeru razmišljaju u zapadnom Londonu.

U napisu Guardiana ipak stoji da će Kovačić upravo 1. srpnja ući u zadnju godinu važećeg ugovora s Chelseajem. Isto se sprema i Masonu Mountu, engleskom reprezentativcu i Kovačićevom kolegi u sredini terena. Jedan od njih dvojice otići će gotovo sigurno, dok Mounta vrebaju Liverpool i Arsenal. Nema naznaka o produljivanju suradnje, niti s Kovačićem, niti s Mountom, a vjerojatno ih neće ni biti do kraja mjeseca i tekuće sezone.

U Bayernu bi ga jako rado volio vidjeti Thomas Tuchel, trener s kojim je uspješno surađivao u Chelseaju, dok bi ga City rado vidio na mjestu Ilkaya Gundogana koji će vrlo vjerojatno napustiti klub kao slobodan igrač.

Linker
19. svibanj 2024 23:06