Cole Palmer

 PAUL ELLIS Afp
AMBICIOZAN PLAN

Guardiola ga otpisao, sad ne izlazi iz forme života: ‘Mogu nadmašiti legendu i osvojiti Zlatnu loptu‘

Kaže da mu je Chelsea postao kao dom te da je uzbuđen zbog svega što slijedi
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 21. listopad 2024. 17:31

Cole Palmer nosi Chelsea i ove sezone. Od 16 golova momčadi sa Stamford Bridgea stoji iz njih čak 11, u sedam nastupa zabio ih je šest i za još pet asistirao.

Ako se njega pita karijeru bi mogao završiti u Chelseaju nakon što je ljetos potpisao devetogodišnji ugovor.

- Apsolutno. Chelsea mi je kao dom i uzbuđen sam zbog onoga što možemo postići zajedno. Potpuno sam predan klubu i njegovoj budućnosti - kazao je u razgovoru za Telegraph 22-godišnji nogometaš koji se našao u užem izboru za Zlatnu loptu.

- Bilo je iznenađenje biti prepoznat na toj razini tako rano u svojoj karijeri. To je velika čast. Pobjeda bi bila briljantna i vjerujem

da bih napornim radom mogao doći i do toga.

Frank Lampard najbolji je strijelac Chelseaja u povijesti sa 211 postigunutih golova, Cole Palmer je nakon 54 odigrane utakmice već na 31.

- To je solidan broj golova. Definitivno mi je cilj težiti Lampardovom rekordu, a možda ga čak i nadmašiti. Želim poboljšati svoj broj golova i mislim da sam to pokazao postigavši četiri gola u prvom poluvremenu (protiv Brightona prošlog mjeseca). Očito sam ušao u povijest!

Nije se uspio nametnuti kod Pepa Guardiole u Manchester Cityju, a s Enzom Marescom promijenila mu se pozicija u odnosu na izvedbe s Pochettinom.

- Igranje na sredini dalo mi je više prilika da utječem na igru. Uživam biti uključen u izgradnju napada. Odgovara mom stilu i mislim da tu mogu biti još učinkovitiji.

Na Europskom prvenstvu prošlog ljeta nije se previše naigrao. Pet puta je ulazio s klupe, a zabio je i gol u finalu protiv Španjolaca.

- Gledajući unatrag, iskustvo je bilo neprocjenjivo. Puno sam naučio kao dio momčadi. Naravno, volio bih igrati više, ali sve je u doprinosu momčadi kada izađete na teren.

Otkrio je i kako je Wayne Rooney njegov uzor.

- Wayne je bio i još uvijek je velika inspiracija za mene. Uživam u tom stilu uličnog nogometa, igrajući slobodno i kreativno. Vjerujem da odatle dolazi mnogo mojih vještina - kazao je Palmer.

Linker
21. listopad 2024 19:56