PAUL ELLIS Afp
SUPERFANTASY PREMIERSHIP

Guardiola i Klopp bez prava na grešku, pred njima su škakljiva gostovanja. Lampard traži spas protiv Chelseaja

Nekoliko zanimljivih susreta čeka nas u 35. kolu najjače nogometne lige svijeta
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 29. travanj 2022. 11:04

Na ulasku u posljednje zavoje šampionske utrke Pep Guardiola je samo metar ispred Jürgena Kloppa, dok u njihovim retrovizorima raste gužva momčadi koje ciljaju plasman u Ligu prvaka. Man City i Liverpool su u delikatnoj poziciji, škakljiva gostovanja u Newcastleu i Leedsu smještena su u sendvič njihovih polufinalnih Champions league utakmica s madridskim Realom i Villarrealom, što znači da su treneri prisiljeni raspoređivati snage. U isto vrijeme do kraja se zaoštrila borba za preživljavanje i jedan se kultni klub (Everton) našao na pragu ispadanja iz elitnog razreda.

Subota, 30. travnja

13.30. Newcastle United vs Liverpool

Napumpan novcem novih saudijskih vlasnika, novim poletom i pojačanjima poput Bruna Guimaraesa (već četiri ligaška gola) Newcastle je u proteklih nekoliko mjeseci visoko poletio. U posljednja četiri kola – četiri pobjede. "Svrake" su prebrinule strahove o opstanku i ostatak sezone mogu odraditi neopterećene rezultatima, s motivom da osvoje poneki prestižan skalp. Statistika kaže da Liverpool uglavnom lako izlazi na kraj s Newcastleom, posljednji poraz u PL-u datira iz 2015. godine. "Redsi" su favorite jer stižu kompletni (samo Firmino pod upitnikom), dok domaćinu nedostaju ozlijeđeni Trippier, Wilson i Hayden.

image

Mohamed Salah

OLI SCARFF Afp

16.00 Aston Villa vs Norwich City

Medeni mjesec Stevea Gerrarda i popularnog kluba iz Birminghama odavno je završio. Kada je regrutirao Coutinha i kupovao Lucasa Dignea, novi menadžer zacijelo je maštao o napadu na mjesto u eurokupovima, ali realnost je takva da će ove sezone samo bez stresa osigurati opstanak. U posljednjih pet kola Villa je izvukla tragičnu bilancu od četiri poraza i jednog remija, ali sada joj se ipak smiješe bodovi jer Norwich se još jednom iz PL-a vraća kat niže.

16.00 Southampton vs Crystal Palace

Dvije susjedne momčadi na tablici (13. i 14. mjesto) pobjegle su od stresne bitke za goli život tako što su jedna za drugom pobjeđivale Arsenal. Otkako je na klupu sjeo Patrick Vieira momčad sa Selhurst Parka igra u promjenjivoj formi. Nakon što je isprašio svoje "topnike" (3-0), Vieira je u sljedeće četiri utakmice upisao tri poraza i jedan remi.

POTPUNO BESPLATNO SASTAVI MOMČADI ZA NOVO KOLO, FANTASY PREMIERSHIP ZAIGRAJ OVDJE!

16.00 Watford vs Burnley

Dvoboj dva utopljenika koji su u strahu za život mijenjali menadžere. Watford je jednog veterana (Claudija Ranierija) zamijenio drugim (Roy Hodgson), bez opipljivog uspjeha. Burnley bi mogao biti bolje sreće. Iako je smjena Seana Dychea nakon deset godina stabilne vlasti izazvala osude sa svih strana, klub zasad izvlači korist iz šok terapije pod nadzorom lojalnog klupskog vojnika Michaela Jacksona: u tri posljednja nastupa momčad je upisala sedam bodova i sada je iznad crte. Burnleyu su za subotu upitni ozlijeđeni Rodriguez i Cornet, a na duže vrijeme iz stroja je ispao Mee.

16.00 Wolverhampton vs Brighton&Howe

Wolvesi bi u nekom sretnom raspletu do kraja sezone mogli na ljestvici preskočiti West Ham, pa čak i Manchester United, ali u naletu prema gornjem dijelu tablice prvo bi morali pobijediti momčad koja se na gostovanjima osjeća komfornije nego na vlastitom stadionu. Brighton (nema Modera i Sarmienta) je nedavno osvojio sjeverni London upisavši pobjede protiv Arsenala i Tottenhama, neće strahovati od posjeta Wolvesima kojima nedostaju Prudence i Neves.

18.30 Leeds United vs Manchester City

Premda je mogao napuniti Real sa sedam ili osam golova, Man City je iz prvog polufinalnog dvoboja Lige prvaka izvukao samo tijesnu rezultatsku prednost i sada s mislima u Madridu u subotu putuje na Elland Road. Razvodom od velikog Marcela Bielse domaća momčad (u subotu bez Bamforda, dvojbeni su Firpo i Klich) je živnula, ali teško da može pokvariti planove moćnom Cityju (bez ozlijeđenog Stonesa, a Walker pod upitnikom).

image

Kevin De Bruyne

PAUL ELLIS Afp

Nedjelja, 1. svibnja

15.00 Everton vs Chelsea

Tko bi mogao znati ranjivu stranu momčadi koju je do jučer vodio ako ne Chelseajev čovjek na radu u Evertonu? Vrijeme je da Frank Lampard iskorači i spasi "toffeese" protiv svojih, jer vrijeme curi i sve je manje nade da će Everton preživjeti. Domaćinu nedostaju Calvert-Lewin, Gomes, vjerojatno i van de Beek, a gosti stižu bez Kovačića.

15.00 Tottenham vs Leicester City

Taman kada se činilo da je Antonio Conte pronašao kemiju s Harryjem Kaneom i Sonom, "spursi" su još jednom natrčali na zid – poraz protiv Brightona, remi s Brentfordom. Momčad će do kraja sezone trčati za četvrtim mjestom, a protiv "lisica" joj ide na ruku što Vardy i društvo razmišljaju o Rimu i plasmanu u finale Konferencijske lige.

17.30 West Ham vs Arsenal

Terapiju za seriju slabijih rezultata Mikel Arteta pronašao je u pobjedama protiv Man Uniteda i Chelseaja, dva vrijedna skalpa za tri dana. Arsenal (upitan nastup Sake) je četvrti i želi se vratiti u Ligu prvaka, a West Ham (bez suspendiranog Dawsona) je fokusiran na Europsku ligu.

Ponedjeljak, 2. svibnja

21.00 Manchester United vs Brentford

Nakon povratka na teren u velikom stilu Christiana Eriksena već čeka audicija na Old Traffordu. Danskog velemajstora koji sjajno igra u Brentfordu podcrtali su kao potencijalnog novog ideologa igre "crvenih vragova", koji nikako da iziđu iz zone turbulentnog leta.

POTPUNO BESPLATNO SASTAVI MOMČADI ZA NOVO KOLO, FANTASY PREMIERSHIP ZAIGRAJ OVDJE!

Linker
26. travanj 2024 12:41