Erling Haaland

 CRISTINA QUICLER Afp
HAALAND ODUŠEVLJEN TRENEROM

‘Guardiola je nogometni fanatik, baš kao što sam i ja. Obojica volimo ovaj sport, ali on je lud...‘

‘Kod Guardiole mi se jako sviđa to što misli o svemu i razmišlja kako možemo napredovati‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. rujan 2022. 09:44

Utakmice engleske Premier lige odgođene su zbog smrti britanske kraljice, pa prošlog vikenda nismo mogli uživati u ‘neopisivoj lakoći‘ nogometa kojeg u novom klubu prezentira Erling Braut Haaland.

Mladi norveški napadač ljetos je iz Borussije Dortmund stigao u Manchester City u kojem svojim igrama i golovima oduševljava navijače Građana, ali i neutralne promatrače.

Dosad je stasiti Norvežanin postigao već 12 pogodaka u osam nastupa, od toga 10 u šest prvenstvenih utakmica. U Premier ligi zabija svakih 49 minuta, a ne skriva da uživa raditi pod vodstvom Pepa Guardiole.

- On je nogometni fanatik, baš kao što sam i ja. Obojica volimo nogomet. Bio je igrač, sad je trener, i lud je za nogometom – izjavio je Haaland o svom treneru za Telemundo Deportes.

Norvežaninu su tek 22 godine, i ako nastavi s ovakvom efikasnošću, samo će mu nebo biti granica.

- Kod Guardiole mi se jako sviđa to što misli o svemu i razmišlja kako možemo napredovati. To mi se jako dopada kod njega.

Neki su komentatori uoči sezone bili skeptični oko toga kako će se Haaland uklopiti u Cityjev način igre.

- Sustav je kompliciran, ali pokušavam se prilagoditi što je prije moguće. Ne smijem gubiti vrijeme. Znam svoje kvalitete, a znam i kako dobroj momčadi sam se priključio. I mene je malo iznenadilo što sam krenuo tako dobro, ali nije to veliki šok. Uvijek je teško mijenjati države, lige i klubove, ali ovdje su mi puno pomogli i jako sam sretan – naglasio je Haaland, kojeg u srijedu u Manchesteru čeka ogled 2. kola Lige prvaka s bivšim klubom, Borussijom Dortmund.

Linker
25. travanj 2024 09:53