MIKE EGERTON Afp
ŽELI GA CIJELA ENGLESKA

Guardiola je spreman odreći se dvije zvijezde za Kanea, ali možda će ipak morati platiti bogatstvo

Manchester City je porazom od Chelseaja zaključio svoj premijerni nastup u finalu Lige prvaka
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 04. lipanj 2021. 13:26

Ali ako je suditi prema najavama otočkih medija spomenuti neuspjeh samo je dao još više motiva da Građani u novoj sezoni imaju jači igrački kadar potpuno spreman za novi pokušaj. Iako je menadžer Manchester Cityja Josep Guardiola, ne jednom, istaknuo da je za njega Premier liga najdraže natjecanje i da poraz u Portu od Chelseaja nije “smak” svijeta, s obzirom na dominaciju u elitnom razredu engleskog nogometa.

Ipak koliko god Premier liga Guardioli bila možda na prvom mjestu trofejnih prioriteta jasno je da čelnici kluba žele prije ili kasnije pokoriti Europu i osvojiti Ligu prvaka.

Od kada je pod patronatom arapskih milijuna novac Man. Cityju nije nikakav problem, a financijsku moć plavog dijela Manchestera nije poljuljala niti globalna pandemija. Najbolji engleski napadač Harry Kane prva je i najveća Guardiolina želja u nastupajućem prijelaznom roku.

Ukoliko ne dođe do nekakvog senzacionalnog preokreta Kane je završio svoju misiju u Tottenhamu i samo ga tvrdoglavost prvog čovjeka londonskog kluba Daniela Levyja može zadržati u britanskoj prijestolnici. Levy je jedan od najtvrđih pregovarača i sigurno će pokušati iz blagajne Manchester Cityja izvući najviše što se može za navrjednijeg i najboljeg člana londonske družine, no ovoga puta na suprotnoj strani bit će po svemu sudeći kupac koji je spreman platiti koliko treba.

Legendarni Sergio Agüero završio je blistavu desetogodišnju misiju na Etihadu i već prešao u Barcelonu, a Guardiola u Kaneu vidi idealnu zamjenu za argentinskog majstora. Tottenham Kanea ne želi pustiti za manje od 150 milijuna funti, a Man. City cilja na dvije solucije kako bi što prije realizirao transfer, ili će za dolazak Kanea iskeširati spomenutu svotu, no u međuvremenu pojavila se i još jedna mogućnost na koju u Tottenhamu možda neće biti niti malo imuni.

Guardiola je spreman osim novca ponuditi Raheema Sterlinga i Gabriela Jesusa, što je realno za londonski klub barem na papiru vrlo povoljna opcija. Kane je godinama zaštitni znak Pijetlova, no koliko god golova postigao u konačnici bilo je to premalo da se stigne do trofeja. Kapetan reprezentacije Engleske je u najboljim igračkim godinama, a u rubrici osvojenih trofeja i dalje stoji jedna velika nula i to je ono što najviše muči čovjeka koji se do sada nakrcao pojedinačnim nagradama, ali i ostao bez konačne nagrade za blistavi igrački put za koji je Kane morao proći podosta posudbi i poprilično degradirajućih situacija da bi se probio do naslovnih uloga.

S obzirom da obožava prije svega novac i profit možda niti Sterling i Jesus u paketu neće slomiti Levyja kao miris najmanje 150 milijuna funti na kontu, a za taj novac Levy je smislio da za 15 milijuna funti kupi Patricka Bamforda, sjajnog napadača Leedsa od kojeg je samo Kane od engleskih igrača dao više golova u Premier ligi, ali niti to Bamfordu nije bilo dovoljno da se i više nego zasluženo nađe među putnicima za Euro.

No ako Levy misli da su u Leedsu ljudi koje može lako preveslati, mogao bi se pre kombinirati u računici s obzirom da su se na Elland Roadu samo “nasmijali” na spomenutu ponudu za Bamforda.

Linker
25. travanj 2024 09:27