THOMAS COEX Afp
VIKEND ODLUKE?

Guardiola: ‘Mislim da nećemo ni gledati Arsenal. A ako osvojimo titulu prije naše utakmice, nećemo slaviti‘

Španjolski stručnjak u igri je za sve trofeje, ali kaže da mu je Premier liga najvažnije natjecanje
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 20. svibanj 2023. 14:35

Manchester City u igri je za sve trofeje. Apsolutna dominacija. Prvi može stići već ovog vikenda, a Pep Guardiola bi svim srcem volio da se to ne dogodi već u subotu. Dakle, Manchester City u nedjelju igra protiv Chelsea na svom Etihadu, ali naslov Premier lige mogli bi proslaviti i prije nego kroče na travnjak.

U slučaju da Arsenal prethodno (subota, 18:30) izgubi na gostovanju kod Nottingham Foresta - koji još uvijek nije siguran u borbi za ostanak - Građani mogu početi slaviti. Ali takav se scenarij baš i ne sviđa španjolskom stručnjaku, stoga on ima drugu ideju.

- Mislim da nećemo ni gledati Arsenal. A ako osvojimo titulu prije naše utakmice, nećemo slaviti. Možda ćemo organizirati doručak ili nešto slično - poručio je Guardiola na konferenciji za medije, pa nastavio:

- Dan poslije čeka nas utakmica. U mojoj glavi, cilj je pobijediti Chelsea i tim slavljem osigurati naslov. Slavlje s našim navijačima na stadionu uvijek je najbolji scenarij.

Pitali su ga i jesu li se slegli dojmovi, odnosno je li se momčad umirila nakon visokog 4:0 slavlja nad Realom u polufinalu lige prvaka.

- Umirili? Tempo ide non-stop, najteža stvar tek dolazi. Tenisači kažu da je najteže servirati za osvajanje Wimbledona. U nedjelju je sve u našim rukama. Premier liga najvažnije je natjecanje jer traje više od 10 mjeseci, puni smo emocija. Ne bismo si oprostili da se nešto loše dogodi, da ostanemo rastreseni - rekao je Guardiola.

Ne iskoristi li prvu meč-loptu, ostaje mu šansa u utakmicama s Brightonom i Brentfordom. Nakon toga, City će na Wembleyu zaigrati protiv Manchester Uniteda u finalu FA Kupa, a tjedan dana kasnije slijedi ceremonija u Istanbulu, gdje Građani ulaze kao izraženi favoriti protiv Marcela Brozovića i milanskog Intera u završnici Lige prvaka.

Linker
03. svibanj 2024 04:07