WOLFGANG RATTAY Afp
UŽIVA U DRESU CITYJA

Guardiola nahvalio svoju zvijezdu: ‘On igra svoju sezonu iz snova, ima sjajan osjećaj za ulazak u prostor‘

Ponajviše zahvaljujući njemu, razlika između prvaka Man. Cityja i Liverpoola sada je samo dva boda
Piše: SNObjavljeno: 06. veljača 2024. 16:44

Phil Foden u Manchester Cityju igra sezonu iz snova. 23-godišnji virtuoz u svojoj već sedmoj profesionalnoj sezoni doživljava pravi procvat.

Pep Guardiola trener je Građana od ljeta 2016. godine. Katalonac, koji je i sam trener svjetske klase, od tada ima neke vrhunske igrače pod svojim okriljem - kao što su oporavljeni ofenzivci Erling Haaland (23) i Kevin de Bruyne (32).

Ali ni De Bruyne ni Haaland, nego je baš Phil Foden, koji kao i Norvežanin ima samo 23 godine, odlučio utakmicu protiv Brentforda u ponedjeljak navečer. U pobjedi 3:1 postigao je hat-trick, a Haaland i De Bruyne upisali su svaki po jednu asistenciju.

Foden je proglašen igračem susreta i, ponajviše zahvaljujući njemu, razlika između prvaka Man. Cityja i Liverpoola sada je samo dva boda - i to s utakmicom manje.

image

Phil Foden i Pep Guardiola

DARREN STAPLES Afp

- Uživam igrati bilo gdje u veznom redu, tamo se najbolje vidim. Dobivam sve veću minutažu i sve više u sredini. - izjavio je polivalentan nogometaš koji zapravo može igrati na više pozicija unutar sustava.

- Ovo je vjerojatno najbolja sezona koju sam imao u dresu Cityja. - dodao je.

Guardiola je čak parafrazirao njegovu izjavu:

- Phil igra svoju najbolju sezonu otkako radim s njim. - podvukao je katalonski stručnjak. Prije svega je istaknuo Fodenovu svestranost.

- Ima sjajan osjećaj za ulazak u prostor i voli ordinirati u šesnaestercu.

Očigledno, to je nešto što je jako dobro funkcioniralo protiv Brentforda.

Linker
05. svibanj 2024 09:09