GLYN KIRK Afp
BLIŽI SE RASTANAK?

Guardiola odlazi iz Cityja? Bio je iskren: ‘Sve ću vam reći, ali prvo razmišljam o jednoj stvari‘

‘Što će se dogoditi protiv talijanske momčadi koja se ne osjeća favoritom? Razmišljam o tome‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. svibanj 2023. 19:23

Manchester City je na putu do povijesnog dosega kakvog je dosad uspio ostvariti samo njegov gradski rival, Manchester United. Naime, Građanima se smiješi trostruka kruna, ostvarenje koje je Sir Alex Ferguson potpisao s Crvenim vragovima u sezoni 1998./99.

City je ušao u finale Lige prvaka nakon impresivne predstave protiv aktualnog osvajača tog natjecanja Real Madrida u uzvratnom susretu polufinala na Etihadu (4:0). Za trofej će se boriti s Interom 10. lipnja u Istanbulu, tjedan prije čeka ga finale FA kupa s Manchester Unitedom, a na korak je do obrane titule u Premier ligi.

Uspije li osvojiti sva tri trofeja, Pep Guardiola bi se čak mogao povući s pozicije menadžera Manchester Cityja. U razgovoru za Sky Sports katalonski stručnjak nije potvrdio, ali ni demantirao takvu mogućnost.

- Prvo moramo osvojiti. Onda me nakon toga možete pitati, a ja ću vam reći kako se osjećam i kako razmišljam – kazao je Guardiola u razgovoru za Sky Sports.

Je li mu to uopće palo na pamet?

- Naravno, tri utakmice nas dijele od toga. Ali zar ćete mi reći da će utakmica s našim gradskim rivalom Manchester Unitedom biti lagana? Što će se dogoditi protiv talijanske momčadi koja se ne osjeća favoritom? Razmišljam o tome. A nakon toga, naravno, ako uzmemo trostruku krunu, onda ću vam reći...

Prvi naslov Građani mogu osvojiti već danas, ako Arsenal izgubi na gostovanju kod Nottingham Foresta, u suprotnom bi se obrana titule engleskog prvaka dogodila sutra, u slučaju domaće pobjede protiv Chelseaja. Bit će to peti Cityjev premierligaški naslov u posljednjih šest sezona, no Guardiola još nije osvojio Ligu prvaka...

Linker
08. svibanj 2024 20:14